Prijs Armoede Uitsluiten

Prijs Armoede Uitsluiten

De jaarlijkse 'Prijs Armoede Uitsluiten' plaatst organisaties en projecten in de kijker die zich op een bijzondere manier engageren in de strijd tegen armoede en uitsluiting.

Ontspanning is een basisrecht.

Het thema van Welzijnszorg’s Prijs Armoede Uitsluiten 2022 klinkt simpel en vanzelfsprekend.

Maar in een samenleving die mensen in armoede er voortdurend op wijst dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun situatie, is er weinig ruimte voor zo’n recht.

Welzijnszorg deed een oproep naar organisaties die wél inzetten op dat recht op ontspanning en vrije tijd, en kregen veel mooie reacties. Vijf ervan zetten we extra in de kijker, als genomineerde voor de Prijs Armoede Uitsluiten 2022. D'Broej Centrum West is de laureaat van 2022.

Lees meer

D'Broej Centrum West uit Molenbeek krijgt de Prijs Armoede Uitsluiten 2022

In juni 2021 reikten we voor de 23e keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. We zetten organisaties in de kijker die bewust werk maken van het mentaal welbevinden van mensen met armoede-ervaring.

Uit vijf genomineerden koos de jury D'Broej Centrum West uit Molenbeek. Centrum West is een deelwerking van D’Broej vzw en werkt met kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie binnen de ‘arme sikkel’ van Brussel.

Maak kennis met de laureaat van 2022

Een ijzersterke formule.

Organisaties kunnen zich kandidaat stellen op basis van een specifiek ‘thema’ dat we vooraf bekendmaken. Onder de kandidaten krijgen maximaal 5 initiatieven een nominatie voor de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’. Een jury kiest uit de genomineerden de uiteindelijke winnaar.

De prijs bestaat uit twee luiken:

  • Een geldbedrag van € 20.000
  • Een bronzen beeld 

Daarnaast brengt de Prijs elk jaar ook de nodige persbelangstelling met zich mee. Zeker voor de laureaat maar ook voor de genomineerden is het een mooie gelegenheid om hun werking en hun bekommernissen onder de aandacht te brengen. 

De winnaars van de voorbije jaren

Van begin februari tot half april kan je je kandidaat stellen voor de Prijs Armoede Uitsluiten. Wil je op de hoogte blijven van de oproep? Schrijf je dan hier in voor meer informatie rond de ondersteuningsmogelijkheden voor projecten.