Soep op de stoep

Soep op de Stoep
 

Verkoop zelfgemaakte soep en vraag een vrije bijdrage in ruil voor een dampende beker lekkere soep. De opbrengst stort je aan Welzijnszorg.

 

Aan de slag!

Een lekker kopje verse soep. Waar krijgt een mens het warmer van? Organiseer een Soep op de stoep-actie en vraag aan vrienden, familie, collega’s, buren en voorbijgangers een vrije bijdrage in ruil voor een beker van jouw overheerlijke en zelfgemaakte soep.

En dat in slechts 6 stappen! 

1. Registreer je actie

Registreren heeft 4 voordelen

 1. Wie registreert, krijgt een gratis promopakket.
 2. Ook als je geen promopakket wenst, is het belangrijk om je actie te registreren. Zo kunnen wij beter opvolgen hoeveel mensen in Vlaanderen en Brussel een Soep op de stoep-actie organiseren.
 3. Je Soep op de stoep-actie komt in het overzicht: gratis promotie voor je actie. 
 4. Wie zich registreert, is verzekerd. 
2. Ontvang het promopakket

Het promopakket is gratis

Om je actie te ondersteunen, bezorgen we je graag een gratis promopakket na registratie. Het pakket bestaat uit: 

 •   1 handleiding 
 •   1 collectebus 
 •   20 folders Soep op de stoep 
 •   1 promoaffiche Soep op de stoep 
 •   1 actiehesje Samen Tegen Armoede
 •   1 campagneaffiche Welzijnszorg - Samen Tegen Armoede 
 •   3 invulaffiches om de plaats, het uur en de datum van je actie in te vullen
 •   1 mondmasker Samen tegen Armoede

Heb je nog bijkomend materiaal nodig? 

Dan kan je dit onmiddellijk bijbestellen tijdens je registratie. Voor een klein prijsje kan je volgende Soep op de stoep-toppers bestellen:

Heb je nog materiaal liggen van voorgaande jaren? 

Ook dan vragen we om jouw actie te registreren. Je kan in het registratie- formulier aanduiden dat je geen gratis promopakket wenst. Zo kunnen we samen onkosten sparen en ben je alsnog verzekerd! 

Vanaf oktober starten we met het toesturen van de gratis promopakketten. Vanaf 15 oktober streven we naar een levering binnen de vier werkdagen. Daarvoor kan je bestelling wat langer op zich laten wachten.

3. Maak reclame

Reclame is heel belangrijk

Wij willen niets liever dan dat jouw Soep op de stoep-actie een groot succes wordt. Daarom geven wij enkele 6 tips voor een goede soepreclame:

 1. Registreer je actie
 2. Gebruik de invulaffiches uit je promopakket goed
 3. Flyer op openbare plaatsen 
 4. Kondig je actie aan in de pers
 5. Zoek sponsors
 6. Vergeet je vergunning niet aan te vragen als dat nodig is
4. Maak soep

Er is zo veel keuze?!

De mogelijkheden zijn oneindig: tomatensoep met balletjes,  kippensoep, bloemkoolsoep, pompoensoep, champignonsoep, paprikasoep, erwtensoep met spekjes, keukenraapsoep,  ajuinsoep, broccoli-courgettesoep, witloofsoep, posteleinsoep, minestronesoep …

Kan je niet kiezen? 

Wij hebben enkele inspiraties voor jou. Lees ze allemaal onderaan deze pagina.

Tips:

 • Bied kaas, broodkorstjes, peterselie en room aan zodat iedereen zijn soep naar eigen smaak kan eten. Leg deze ingrediënten in potjes met het logo van Soep op de stoep.
 • ​Gebruik streekgebonden groenten.
5. Verkoop soep

Denk goed  na over een locatie

Je kan je Soep op de stoep-actie overal organiseren: de markt, een kerstmarkt, een drukke winkelstraat, het stadion, de ingang van een grootwarenhuis, het jeugdhuis, de sporthal, op het dorpsplein aan de kerk, op school, in je vereniging, op de werkvloer …

Vraag de mensen voor hun dampende beker soep een vrije bijdrage en vermeld dat het geld naar Welzijnszorg en haar strijd tegen armoede gaat. Als de mensen meer informatie wensen, kan je hen een folder uit je gratis promopakket meegeven.

6. Stort de opbrengst

Dankjewel voor jouw actie!

De opbrengst van je Soep op de stoep-actie stort je best zo snel mogelijk door na afloop van je actie

 • op het rekeningnummer BE21 0000 0000 0303
 • met als mededeling +++201/1000/02805+++.

Dankjewel! 

De favoriete soep van K3

Als ze voor een optreden hun favoriete soep kunnen eten, zetten ze steevast een topact neer.

“K3 is gek op salades en soepjes. Een van onze favorieten is preisoep met krokant gebakken spekjes. Prei is een eenvoudig te vinden groente. Dit soepje verteert makkelijk net voor een show met veel dansen. De spekjes zorgen voor een knapperige ‘bite’!”

Vind hier het recept

De favoriete soep van Geert Hoste

Soep. Dat is smaak, kleur, een kommetje, warmte, eten, veel volk in huis, de Antwerp 10 Miles. Dat is een andere Geert Hoste dan de cabaretier op het podium.

“Ik maak elke dag verse soep. Het is zalig om te maken en te eten. Hoewel ik zelden soep eet als ik niet thuis ben. Misschien is het wel omdat ik niet graag soep eet uit een bord. Ik drink liefst soep uit een halve bol, een kommetje. De kleurige soep waarvan ik het recept gaf is een feest voor het oog en door de vele stukjes groenten krijg je toch de indruk dat je ook echt gegeten hebt. Ik maak ze meestal als ik veel bezoek krijg, in een hele grote pot. Het is inmiddels een traditie dat vrienden en familie na de Antwerp 10 Miles afzakken naar ons huis. Om na de loop terug op krachten te komen, krijgen ze allemaal deze soep.”

Vind hier het recept

De favoriete soep van Michel Preud'homme

De soul in de favoriete soep van ex-doelman en succestrainer Michel Preud'homme is de herinnering aan zijn kindertijd.

“Mijn favoriete soep is pompoensoep. Een heerlijk kommetje verse pompoensoep op een koude winteravond doet me helemaal opfleuren. De eerlijke smaak van pompoen doet me mijmeren over vroeger, bij moeder thuis.”

Vind hier het recept

De favoriete soep van Jean Bosco Safari

Soep zegt meer dan 1000 worden. Proef de soul van singer-songwriter Jean Bosco Safari.

"Mijn vrouw heeft een traditie van soep maken en heeft altijd voor 5 kinderen gekookt. Zij kookt ook ontzettend lekker. Elke dag verse soep voorgeschoteld krijgen is een luxe … een superluxe, … wat zeg ik? … een soeperluxe !!!

Door zoveel soepjes te mogen proeven zoals broccolisoep, … wortel-curry-koriander kokosmelksoep, … courgette-waterkerssoep, … erwtjes-slasoep, … brandnetelsoep, … linzensoep, ... pompoen-tomatenkruidnagelsoep heb ik mijn favoriete soep mogen proeven. Witloofsoep! Wat een voorrecht! Ik besef dat ik een heel gelukkig mens ben die dit elke dag mag meemaken."

Vind hier het recept

Weet je niet waar te beginnen of zit je met concrete vragen?

Neem contact op