6 tips voor goede soepreclame

 1. Registreer je actie

  Wanneer jij je Soep op de stoep-actie registreert, is dat meteen gratis promotie. De bezoekers aan deze website kunnen namelijk nagaan waar en wanneer er een Soep op de stoep in hun buurt doorgaat en een bezoekje brengen aan jouw Soep op de stoep-actie. Hier vindt je potentiële bezoekers.
   
 2. Gebruik de invulaffiches uit je promopakket goed

  In het Soep op de stoep-pakket vind je 3 invulaffiches. Hier kan je de gegevens (datum, uur en plaats) van je actie op invullen. Hang deze enkele weken op voorhand uit om je actie aan te kondigen: voor je eigen raam, op je auto, in het gemeentehuis, de bibliotheek, het zwembad, in de kantine van de voetbalclub, het parochiehuis, op school... Kortom, overal waar het toegelaten is en waar veel mensen voorbijkomen.
   
 3. Flyer op openbare plaatsen

  Print de volgende uitnodigingen, vul ze in en deel ze uit. Dit doe je het beste op openbare plaatsen of plaatsen waar veel mensen passeren. 
   
 4. Kondig je actie aan in de pers

  Je kan je soep-actie ook bekend maken via de lokale en regionale pers: het parochieblad, het gemeentelijk infoblad, de Streekkrant, de regionale radio … Opgelet! Voor sommige informatiekanalen moet je goed op voorhand afspraken maken. Dit document kan je alvast helpen: persbericht.
   
 5. Zoek sponsors

  Probeer zo goedkoop mogelijk aan ingrediënten te geraken. Ga naar de beenhouwer voor de balletjes en vermeld in ruil de naam van de slager op een plakkaatje op je stand. Doe hetzelfde met de groentenboer. Of vraag aan je school of rusthuis of je in hun keuken de soep mag klaarmaken.
   
 6. Vergeet je vergunning niet aan te vragen als dat nodig is

  Soep op de stoep organiseer je best op plaatsen waar veel volk is of waar veel passanten zijn. Op de wekelijkse markt, aan de ingang van de supermarkt, op het dorpsplein, aan de sporthal … Maar vergeet vooraf niet om de toestemming of, indien nodig, een vergunning aan te vragen.

  Als je Soep op de stoep op een openbare plaats doorgaat, heb je vooraf de toelating nodig van je gemeente of stad. Je kan dit heel eenvoudig verkrijgen door een brief op te sturen naar je gemeentebestuur.

  Vermeld daarin de volgende zaken:
 • je organiseert een Soep op de stoep ten voordele van Welzijnszorg vzw – Samen Tegen  Armoede (Huidevettersstraat 165 te 1000 Brussel)
 • de datum en het tijdstip van je Soep op de stoep
 • de locatie van je Soep op de stoep

  Neem zeker ook eens een kijkje op de website van je gemeente of stad. Heel wat instanties hebben tegenwoordig een online aanvraagformulier voor kleine evenementen.