Zet je benen in

Zet je benen in

Lopen, wandelen, dansen, fietsen... voor het goede doel? Zet jouw benen in tot en met 26 december 2020 en zamel geld in voor de armoedestrijd in België!

Elk jaar hebben we heel wat vrijwilligers die hun beste beentje voor zetten op een sportieve actie. In dit bijzondere jaar vonden door de coronamaatregelen geen zo'n acties plaats. Om toch samen wat beweging te creëren, komen wij samen apart uit ons kot.

Wat gebeurt er op 26 december?

Fiets je die dag naar de bakker een dorp verder dan normaal? Zet je voor jezelf de uitdaging tegen deze datum 10, 15 of misschien wel 25 kilometer te lopen? Maak je een fikse boswandeling in jouw buurt? Zijn er online zumbalessen die wel uren duren? Leer je jouw kleinkind tegen dan met de step rijden en hang je hier een uitdaging aan vast? 

Hoe je meedoet, dat kies je zelf. Gooi je talenten in de strijd, zet jouw sportieve actie op en zet samen met ons jouw benen in!

Je kan samen met je bubbel deelnemen als team of individueel aan de slag. Door je in te schrijven, zet je een actiepagina op. Deze pagina kan je gebruiken om jouw actie naar de buitenwereld toe bekend te maken. En je zo te laten sponsoren.

Je ontvangt nadien een actiehesje en deelnamenummer. Draag dit tijdens je sportieve voorbereiding en op 26 december om jezelf kenbaar te maken. 

Ik schrijf me in

Waarom Zet je benen in?

Een goede woning zou voor onbetaalbare momenten moeten zorgen. Voor 1 op de 5 huishoudens is wonen onbetaalbaar. Onaanvaardbaar!

Zet daarom je benen in: met de inkomsten van jouw inzet kunnen wij meer dan 100 armoedeprojecten steunen. 

De verhalen en ervaringen van die armoedeprojecten voeden onze campagnes en politieke werk. Tegelijkertijd helpen we de armoedeprojecten om hun ervaringen en suggesties te delen met het beleid en een ruim publiek.

Doe jij mee? 

 • Schrijf je dan hier in! Inschrijven kan tot 16 december 2020.
 • Of steun een team dat geld inzamelt door hun benen in te zetten.
  Vind hier meer informatie over de deelnemers.
 • Wil je liever een algemene gift doen voor Welzijnszorg vzw?
  Je kan dan hier online een gift doen.
  Of stort op onze rekening BE 21 0000 0000 0303.
 • Deel jouw actie. Tips vind je in onze social media kit.
 • Heb je vragen over Zet je benen in of suggesties ? Stuur een mailtje naar joke.dhooghe@welzijnszorg.be

Ons actieplatform

Via ons online actieplatform kan je jouw actie tegen armoede eenvoudig registreren. Zo kunnen deelnemers zich online inschrijven, onmiddellijk betalen en wordt het geld meteen overgemaakt aan Welzijnszorg!

Ontdek ons platform

Doe mee met de campagne

Corona? Samen met heel wat moedige armoedebestrijders halen we dit najaar opnieuw alles uit de kast om geld in te zamelen voor onze projecten. En daar kan jij je bij aansluiten.

Al voor de 51e keer voeren we campagne, dit jaar van 28 november tot 24 december. Ook ervoor en erna zijn er nog tal van vrijwilligers die acties organiseren. We breien mutsjes, maken soep en lopen of wandelen nog heel wat meer kilometers.

Heb je zelf ideeën om een actie op poten te zetten? Of net inspiratie nodig? En hoe kan je veilig campagne voeren in 2020? Je ontdekt het hier.