Zet je benen in

Zet je benen in

Lopen, wandelen, dansen, fietsen... voor het goede doel? Voel je je betrokken bij onze beweging en ga je graag een sportieve uitdaging aan?

Schiet uit de startblokken met je persoonlijke online sponsorpagina om je inspanning in de kijker te plaatsen.

Ik doe mee!

Ons actieplatform

Via ons online actieplatform kan je jouw actie tegen armoede eenvoudig op poten zetten.

 • Kies de actie waaraan je wil deelnemen: de eindejaarscorrida in Leuven, de actie van de studenten van HO Gent, deel je geluk of werk een eigen Zet-je-benen-in-actie uit... Eventueel inschrijvingsgeld kan je onmiddellijk betalen. 
 • Door in te schrijven maak je een persoonlijke actiepagina aan. Deze kan je delen met je familie, vrienden, collega’s. Houd hen op de hoogte van je voorbereidingen en zij kunnen daar rechtstreeks hun sponsorgeld storten. Zo wordt het zeker aan jouw actie gekoppeld. 

 • Jij kan op deze actiepagina volgen wie al sponsorde en we geven je tips om nog meer mensen te bereiken.

 • Ga je liever als groep de uitdaging aan? Super! Je kan anderen uitnodigen om in jouw team te komen en samen nog meer sponsorgeld verzamelen. Jullie delen dan dezelfde actiepagina.

 • Wel enthousiast maar niet sportief? Ga toch eens kijken, we hebben ook supporters en sponsors nodig 😊  

Ontdek ons platform

Waarom Zet je benen in?

Met jouw inzet maak je onze droom mee mogelijk. Want ja, 1 op de 7 mensen in België leeft in armoede. Met jouw hulp kan Welzijnszorg dit onrecht structureel aanpakken.

We steunen meer dan 100 armoedeprojecten. De verhalen en ervaringen van die armoedeprojecten voeden onze campagnes en politieke werk. Tegelijkertijd helpen we de armoedeprojecten om hun ervaringen en suggesties te delen met het beleid en een ruim publiek.

Zet daarom je benen in: met het geld dat jij inzamelt kan Welzijnszorg ervoor zorgen dat mensen in armoedesituaties een beter leven krijgen.

maak kennis met de armoedeprojecten

  Corrida Leuven - vrijdag 30 december 2022 

  Op vrijdag 30 december 2022 maakten een tiental lopers er een sportieve en sfeervolle avond van. Door hun deelname en sportieve inzamelingsactie geven ze warmte door aan mensen in armoede.

  Dank je wel!

  Je benen inzetten? Dat doe je met je hart!

  In bijzondere omstandigheden ontmoet je bijzondere mensen. Hans en zijn collega’s lieten de campagne van Welzijnszorg niet los en deden mee met de Zet-je-benen-in-dag van 26 december ’20. Een getuigenis van Hans Schilders, Parochie Sint-Donatianus.

  Jij en je collega’s liepen tijdens de advent in de kijker. Kan je vertellen wat jullie deden?

  Omdat onze jaarlijkse Soep op de stoep ten voordele van Welzijnszorg niet kon doorgaan, wilden we iets anders doen. Met de ploeg van pastoraal vrijgestelden van Brugge hebben we onze loopschoenen en fietsbroeken uit de kast gehaald en heel wat kilometers afgelegd. Via onze facebookpagina en Kerk & Leven konden we foto’s en verslagjes van onze inspanningen delen. We kregen ongelooflijk toffe reacties en steun van familie, vrienden maar vooral van de mensen uit de parochies. We hebben echt een mooi bedrag kunnen inzamelen.

  Een sportieve uitdaging putje winter!? Dat doe je niet zomaar…

  Ik beleef mijn geloof graag in daden. Ik wil iets DOEN. Ik vind het een grote uitdaging om me voor iedereen in te zetten, om er volop voor te gaan zodat er niemand wordt uitgesloten. Sociale thema’s en kwetsbare groepen liggen me nauw aan het hart. Ik vind het belangrijk dat we deze onderwerpen in de kijker blijven zetten. Ik ben jaren sociaal werker geweest en die achtergrond is mijn grootste drijfveer. Mensen voelen dit haarscherp aan en dat was mee het succes van onze actie: we hebben onze benen ingezet, maar het kwam dubbel en dik uit ons hart.

  Voor herhaling vatbaar?

  De bijzondere coronatijden gaven ons een extra motivatie. Als tegenreactie op alles wat niet meer kon en mocht, wilden we zeker wel iets doen. De strijd voor een rechtvaardige wereld zouden we nooit loslaten! We hopen dat we deze drive nog lang kunnen vasthouden, ook wanneer alles terug een beetje normaal wordt.

  Heb je nog vragen of weet je niet goed hoe te beginnen? We helpen je graag op weg. 

  Contact