Zet je benen in

Zet je benen in

Lopen, wandelen, dansen, fietsen... voor het goede doel? Voel je je betrokken bij onze beweging en ga je graag een sportieve uitdaging aan?

Schiet uit de startblokken met je persoonlijke online sponsorpagina om je inspanning in de kijker te plaatsen.

Ik doe mee!

Corrida Leuven - zondag 27 maart 2022

Voor één dag wordt Leuven verkeersvrij gemaakt voor de grootste recreatieve loopwedstrijd van het land. Onze vaste afspraak de laatste zondag van december werd geannuleerd, maar er is een nieuwe datum!

Op zondag 27 maart 2022 maken we er met z’n allen een sportieve en even sfeervolle dag van. De stratenloop met intussen meer dan 6.000 deelnemers kent drie afstanden (4, 8 en 12 kilometer). Door jouw deelname en sportieve inzamelingsactie geef je ook buiten onze najaarscampagne warmte door aan mensen in armoede.

Opgelet: inschrijven kan tot vrijdag 25 februari!

Ik loop mee!

Waarom Zet je benen in?

Het gebrek aan goede, betaalbare woningen maakt dat het drummen is op de woonmarkt. Schaarste betekent concurrentie en concurrentie zorgt voor uitsluiting en discriminatie. 

De uitsluiting is soms heel actief en bewust: letterlijk de deur in iemands’ gezicht slaan. Dat keer op keer meemaken, maakt moedeloos en is onleefbaar.  

Zet daarom je benen in: met de inkomsten van jouw inzet kunnen wij meer dan 100 armoedeprojecten steunen. 

De verhalen en ervaringen van die armoedeprojecten voeden onze campagnes en politieke werk. Tegelijkertijd helpen we de armoedeprojecten om hun ervaringen en suggesties te delen met het beleid en een ruim publiek.

Ons actieplatform

Via ons online actieplatform kan je jouw actie tegen armoede eenvoudig registreren. Zo kunnen deelnemers zich online inschrijven, onmiddellijk betalen en wordt het geld meteen overgemaakt aan Welzijnszorg!

Ontdek ons platform

Doe mee met de campagne

Corona? Samen met heel wat moedige armoedebestrijders halen we dit najaar opnieuw alles uit de kast om geld in te zamelen voor onze projecten. En daar kan jij je bij aansluiten.

Al voor de 52e keer voeren we campagne, dit jaar van 25 november tot 24 december. Ook ervoor en erna zijn er nog tal van vrijwilligers die acties organiseren. We breien mutsjes, maken soep en lopen of wandelen nog heel wat meer kilometers.

Heb je zelf ideeën om een actie op poten te zetten? Of net inspiratie nodig? En hoe kan je veilig campagne voeren in 2021? Je ontdekt het hier.
 

Dit was de Zet je benen in - dag 2020!

Op 26 december 2020 bewoog er vanalles in Vlaanderen en Brussel.

Jasper wandelde 10 km en ging 150 keer touwtje springen. 
Hadewijch deed naar aanloop van deze dag 100 dansjes met haar gezin.
Nel toetste 75 keer een volleybal zonder hem te laten vallen.
Anton trainde in december om 50 keer te kunnen jongleren met de voetbal.
Ruth fietste in december de trappers van haar hometrainer.
In Glabbeek liepen ze gezamenlijk 150 kilometer.
Lieselot fietste de voorbije weken 500 kilometer.
Tom liep de 'tour van de 5 kerken van Kortenberg'.
Petra stapte 60 kilometer.

En zo waren er in totaal 52 verschillende acties en zetten 92 deelnemers hun beste beentje voor.

Een welgemeende en warme dankjewel aan alle vrijwilligers en schenkers.
Bedankt om ook in deze moeilijke tijden samen te bewegen tegen armoede!

Je benen inzetten? Dat doe je met je hart!

In bijzondere omstandigheden ontmoet je bijzondere mensen. Hans en zijn collega’s lieten de campagne van Welzijnszorg niet los en deden mee met de Zet-je-benen-in-dag van 26 december ’20. Een getuigenis van Hans Schilders, Parochie Sint-Donatianus.

Jij en je collega’s liepen tijdens de advent in de kijker. Kan je vertellen wat jullie deden?

Omdat onze jaarlijkse Soep op de stoep ten voordele van Welzijnszorg niet kon doorgaan, wilden we iets anders doen. Met de ploeg van pastoraal vrijgestelden van Brugge hebben we onze loopschoenen en fietsbroeken uit de kast gehaald en heel wat kilometers afgelegd. Via onze facebookpagina en Kerk & Leven konden we foto’s en verslagjes van onze inspanningen delen. We kregen ongelooflijk toffe reacties en steun van familie, vrienden maar vooral van de mensen uit de parochies. We hebben echt een mooi bedrag kunnen inzamelen.

Een sportieve uitdaging putje winter!? Dat doe je niet zomaar…

Ik beleef mijn geloof graag in daden. Ik wil iets DOEN. Ik vind het een grote uitdaging om me voor iedereen in te zetten, om er volop voor te gaan zodat er niemand wordt uitgesloten. Sociale thema’s en kwetsbare groepen liggen me nauw aan het hart. Ik vind het belangrijk dat we deze onderwerpen in de kijker blijven zetten. Ik ben jaren sociaal werker geweest en die achtergrond is mijn grootste drijfveer. Mensen voelen dit haarscherp aan en dat was mee het succes van onze actie: we hebben onze benen ingezet, maar het kwam dubbel en dik uit ons hart.

Voor herhaling vatbaar?

De bijzondere coronatijden gaven ons een extra motivatie. Als tegenreactie op alles wat niet meer kon en mocht, wilden we zeker wel iets doen. De strijd voor een rechtvaardige wereld zouden we nooit loslaten! We hopen dat we deze drive nog lang kunnen vasthouden, ook wanneer alles terug een beetje normaal wordt.