Inspiratie

We hebben je hardt nodig

Onze roep naar solidariteit is hard.
Kom niet af met flauwe voorstellen
of halve maatregelen.
Een solidaire wereld kan
als we het samen maar hard genoeg willen.

Onze roep naar solidariteit komt uit het hart.
We zien de mensen achter de cijfers,
we horen en vertellen de verhalen,
we voelen ons verbonden.
Een solidaire wereld kan
als we het maar samen doen. 

Welzijnszorg inspireert

We hebben een jarenlange traditie om onze campagnes ook te vertalen in inspirerende en liturgische materialen. De advent en de kersttijd zijn immers sterke tijden op het snijpunt van strijd én inkeer. Heel wat verenigingen, geloofsgemeenschappen maar ook scholen en instellingen gaan tijdens de adventsperiode aan de slag met ons aanbod. We zijn blij dat zij zich laten raken door het onrecht dat mensen in armoede leven en dat ze zich samen met ons inzetten voor een rechtvaardige samenleving. We zijn met velen die blijven geloven dat het anders kan.

Tips, teksten, suggesties

om de campagne aan bod te laten komen op de lokale pagina's van Kerk & Leven, in de parochiale nieuwsbrief, op jullie website of sociale media.

Hier downloaden

Bundeling met teksten en modellen voor bezinning en animatie

Ga je aan de slag met de campagne? Of werk je rond het thema armoede en huisvesting? We zetten je op weg met een sterke opener, een sfeervolle afsluiter, een aanzet om wat dieper te graven of even stil te vallen. In deze bundeling vind je enkele teksten en methodieken die hiervoor geschikt zijn. 

Gratis downloadbaar

Tekstenboekje Spoor ZES 'Drempels & Stempels'

Op zoek naar een fris tekstje of een leuke uitsmijter? Liever een pittige methodiek of een treffende getuigenis om je vergaderingen of lessen mee te kruiden? Het tekstenboekje staat vol korte, snedige teksten en methodieken om overal te gebruiken, het hele jaar door. 

Bestel in de webshop

CD S.O.L.I.D.A.I.R.

S.O.L.I.D.A.I.R. is een warm en urgent muzikaal project voor iedereen met een hart voor mensen in armoede. Bij de gelegenheid van de 50ste verjaardag van Welzijnszorg sloegen heel wat bekende stemmen uit Vlaanderen de handen in mekaar en kwam deze CD tot stand. 
Het gros van de songs werd geschreven door Lennaert Maes die via workshops en interviews authentieke verhalen verzamelde voor dit project. 
Voor organisaties of bedrijven is het ook een prachtig personeels- of relatiegeschenk. 

Het album is ook te beluisteren via Spotify

Bestel in de webshop

Inspirerende powerpoint

Een zestiental foto's met een bijpassende tekst of spreuk om je bezinnende momenten mee te openen of af te sluiten. Het campagnethema wonen staat centraal. 
Gebruiksklaar voor groepen, verenigingen, secundair en hoger onderwijs of om doorlopend te laten draaien tijdens het onthaal of in de stille ruimte. 

Gratis downloadbaar

Adventskalender 

Vier weken op weg naar Kerstmis.
We bieden je een rijke mix aan bezinning, doordenkers, fragmenten uit de bijbel, het dagboek van Robby, verhalen van mensen die dagelijks vechten tegen armoede. Jonge lezers vinden elke dag hun gading met een vraag, een doordenker op een opdrachtje. 
De kalender voelt zich thuis in de klas, de keuken, op het nachtkastje of op het toilet... Overal waar je af en toe even tijd over hebt. 

Bestel in de webshop

Liturgiemap 

In de liturgiemap vind je suggesties voor de vier adventsvieringen en een kinderviering. We bieden ze aan in de vorm van een eucharistieviering, maar ze lenen zich ook uitstekend voor een gebedsdienst. 

Bestellen of gratis downloaden

Solidariteit. Omdat ik geloof dat het anders kan.

In dit filmpje vertelt Jos Marien waarom we als christen niet anders kunnen dan ons in te zetten voor solidariteit. Een warm betoog en een hart onder de riem voor wie met zijn twee voeten in de diaconie staat. 

Bekijk het filmpje.

Zit je met concrete vragen
of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Inspirerende materialen - Hadewijch Van Hove -  is er voor je! 

Stuur Hadewijch een mail