Inspiratie

We hebben een jarenlange traditie om onze campagnes ook te vertalen in inspirerende en liturgische materialen. De advent en de kersttijd zijn immers sterke tijden op het snijpunt van stilvallen en in beweging komen.
We zijn blij dat zo veel gemeenschappen, groepen, scholen en instellingen zich laten raken door het onrecht dat mensen in armoede leven en dat ze zich samen met ons inzetten voor een rechtvaardige samenleving.
Samen geloven we dat het anders kan.

Inspiratiemap voor vieren en bezinnen

Een nieuwe naam, wat nieuwe inhoud, maar vooral ook heel wat vertrouwde elementen.
We hebben ons inspiratie-aanbod gebundeld en we voorzien ook extra wegwijzers tussen de verschillende vieringen en bezinningen. Dat moet het gemakkelijker maken om te combineren en iets uit te werken op maat van jouw specifieke doelgroep en gelegenheid.

De volledige (gedrukte) bundel is te koop in de webshop vanaf 12/9. Aparte delen binnenkort ook gratis downloadbaar. 

  • Algemene inleiding en wegwijzers
  • Aanbod voor de vier adventsvieringen
  • Korte bezinningsmodellen (o.a. inspirerende PowerPoint)
  • Vieren of bezinnen met kinderen

Adventskalender 

Vier weken op weg naar Kerstmis.
We bieden je een rijke mix aan bezinning, doordenkers, fragmenten uit de bijbel, het dagboek van Robby, verhalen van mensen die dagelijks vechten tegen armoede. Jonge lezers vinden elke dag hun gading met een vraag, een doordenker op een opdrachtje. 
De kalender voelt zich thuis in de klas, de keuken, op het nachtkastje of op het toilet... Overal waar je af en toe even tijd over hebt. 

te koop vanaf 12/9

Tekstenboekje Spoor ZES 'We blijven doorverbinden'

Op zoek naar een fris tekstje of een leuke uitsmijter? Liever een pittige methodiek of een treffende getuigenis om je vergaderingen of lessen mee te kruiden? Het tekstenboekje staat vol korte, snedige teksten en methodieken om overal te gebruiken, het hele jaar door. 

te koop vanaf 12/9

CD S.O.L.I.D.A.I.R.

S.O.L.I.D.A.I.R. is een warm en urgent muzikaal project voor iedereen met een hart voor mensen in armoede. Bij de gelegenheid van de 50ste verjaardag van Welzijnszorg sloegen heel wat bekende stemmen uit Vlaanderen de handen in mekaar en kwam deze CD tot stand. 
Het gros van de songs werd geschreven door Lennaert Maes die via workshops en interviews authentieke verhalen verzamelde voor dit project. 
Voor organisaties of bedrijven is het ook een prachtig personeels- of relatiegeschenk. 

Het album is ook te beluisteren via Spotify

Bestel in de webshop

Solidariteit. Omdat ik geloof dat het anders kan.

In dit filmpje vertelt Jos Marien waarom we als christen niet anders kunnen dan ons in te zetten voor solidariteit. Een warm betoog en een hart onder de riem voor wie met zijn twee voeten in de diaconie staat. 

Bekijk het filmpje.

Zit je met concrete vragen
of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Inspirerende materialen - Hadewijch Van Hove -  is er voor je! 

Stuur Hadewijch een mail