Inspiratie

We hebben je hardt nodig

Onze roep naar solidariteit is hard.
Kom niet af met flauwe voorstellen
of halve maatregelen.
Een solidaire wereld kan
als we het samen maar hard genoeg willen.

Onze roep naar solidariteit komt uit het hart.
We zien de mensen achter de cijfers,
we horen en vertellen de verhalen,
we voelen ons verbonden.
Een solidaire wereld kan
als we het maar samen doen. 

We hebben een jarenlange traditie om onze campagnes ook te vertalen in inspirerende en liturgische materialen. De advent en de kersttijd zijn immers sterke tijden op het snijpunt van strijd én inkeer. Heel wat verenigingen, geloofsgemeenschappen maar ook scholen en instellingen gaan tijdens de adventsperiode aan de slag met ons aanbod. We zijn blij dat zij zich laten raken door het onrecht dat mensen in armoede leven en dat ze zich samen met ons inzetten voor een rechtvaardige samenleving. We zijn met velen die blijven geloven dat het anders kan.

Tips, teksten, suggesties

om de campagne aan bod te laten komen op de lokale pagina's van Kerk & Leven, in de parochiale nieuwsbrief, op jullie website of sociale media.

Hier downloaden

Solidariteit. Omdat ik geloof dat het anders kan.

In dit filmpje vertelt Jos Marien waarom we als christen niet anders kunnen dan ons in te zetten voor solidariteit. Een warm betoog en een hart onder de riem voor wie met zijn twee voeten in de diaconie staat. 

Bekijk het filmpje.

Samen Tegen Armoede inspireert

We hebben een rijk pallet aan materialen om even stil te vallen EN om in beweging te komen. Zoek en vind wat jullie inspireert. 

Adventskalender 2020

Een rijke mix aan bezinning, doordenkers, fragmenten uit de bijbel, het dagboek van Robby, verhalen van mensen die dagelijks vechten tegen armoede. 

Bestel in de webshop

Liturgiemap 2020

Suggesties voor de 4 adventszondagen (als eucharistieviering of gebedsdienst), een uitgewerkte kinderviering en enkele extra's. 

Bestel in de webshop

S.O.L.I.D.A.I.R

S.O.L.I.D.A.I.R is een warm en urgent muzikaal project voor iedereen met een hart voor mensen in armoede. 50 jaar strijden tegen armoede vieren we met deze prachtige CD, en bijhorende concertenreeks.

Bestel in de webshop

Tekstenboekje Verder dan thuis

Een fris tekstje, een leuke uitsmijter, een pittige methodiek of een treffende getuigenis. Je vindt het in dit kleine boekje.

Koop het in de webshop

Inspirerende powerpoint 2020

Een tiental campagnefoto's met een bijpassende tekst of spreuk om een campagneactiviteit of bezinningsmoment te openen of af te sluiten.

Download

Teksten en bezinningsmodellen 2020

Zoek je een sterke opener, een sfeervolle afsluiter, een aanzet om wat dieper te graven of even stil te vallen? Je vindt het in deze gevarieerde bundel. 

Download

Zit je met concrete vragen
of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Inspirerende materialen - Hadewijch Van Hove -  is er voor je! 

Stuur Hadewijch een mail