Over ons

Over ons

Omdat het onrecht
dat mensen in armoedesituaties leven,
ons diep raakt,
en omdat we geloven
dat een rechtvaardige samenleving mogelijk is,
strijden we samen tegen armoede.
 

Welzijnszorg heeft een duidelijke missie en een uitgesproken visie op armoede, de bestrijding ervan, netwerking en ervaringsdeskundigheid. 

Lees er over in ons Beleidsplan 2016-2020

Wil je een globaal beeld van onze werking?

Lees ons jaarverslag 2018

Onze projecten en partners vind je hieronder.

Project Interculturele Solidariteit

ARMOEDE & SOLIDARITEIT zijn twee woorden die onlosmakelijk verbonden zijn met Welzijnszorg. In 2018 voegen we daar nog een woord aan toe: DIVERSITEIT. Op 1 januari 2018 startte het project INTERCULTURELE SOLIDARITEIT in Antwerpen. Met dit project wil Welzijnszorg armoede bij mensen met een migratieachtergrond doorgronden en samen met verschillende gemeenschappen zoeken naar structurele oplossingen.

Meer info over dit project

Project Samen tegen onbetaalde schoolfacturen

Onbetaalde schoolfacturen zijn een bron van stress. Zowel voor scholen als voor ouders. Scholen zien hun werkingsmiddelen dalen en vrezen voor de kwaliteit van hun onderwijs. Voor veel ouders is het betalen van de schoolrekening niet evident. Eén Belg op zeven leeft immers in armoede.

Dit project heeft als doel om secundaire scholen te helpen zoeken naar:

  • oplossingen voor onbetaalde schoolfacturen
  • een kostenbewust beleid
  • samenwerkings- en opleidingsmogelijkheden
Lees meer over dit project

Onze partners

Welzijnszorg, dat doen we niet alleen. Heel wat organisaties trekken mee aan de kar. Maak kennis met onze partners.

Welzijnsschakels 

Samen Sterkt. 

Elke mens verdient respect en heeft basisrechten in onze samenleving. Dat is de visie van de vrijwilligers van Welzijnsschakels. Daarom bieden we kansen aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst.  Dit gebeurt terwijl we elkaar ontmoeten in de eigen buurt...

Lees meer over Welzijnsschakels

Chiro Vlaanderen

De Chiro wil op zoveel mogelijk verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel kinderen en jongeren in hun vrije tijd bijeenbrengen. We willen hierbij alle kinderen en jongeren aanspreken, ongeacht hun sociale of culturele achtergrond, ongeacht hun fysieke of intellectuele capaciteiten. Via spel willen we kinderen en jongeren ervaringen laten opdoen, leren samenleven, hen een kijk bieden op zichzelf en de wereld.

 

Lees meer over Chiro