Inhoudelijk

Je kan samen met je vereniging, organisatie, geloofsgemeenschap of vrienden en familie onze solidariteitsoproep uitdragen. Zet ons thema op jullie agenda en maak het bespreekbaar. Hoe meer mensen weten en vinden dat armoede een groot onrecht is, hoe sterker ons signaal is.

Inleefweek Armoede

Wil je graag stilstaan bij het thema armoede maar het toch eens anders aanpakken? Dan is de Inleefweek Armoede iets voor jullie! De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdaging aan om 1 week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. €60 voor een volwassen persoon en €20 voor een kind. Zo ervaar je aan den lijve hoe het voelt om in armoede te leven.

Meer info en inschrijven

Armoedequiz

Organiseer een armoedequiz in jouw gemeente. De quiz is een avondvullend programma met armoede als rode draad en voldoende weet-, kijk-, luister- en doevragen. Het is de ideale manier om op een ontspannende manier kennis te testen én te vergaren. Als organisator ontvang je een volledig draaiboek met -naast de inhoud van de quiz- voldoende tips voor een vlotte organisatie.

Vraag je quiz gratis aan

Armoedewandeling

Organiseer zelf een wandeling in jouw buurt. Met een uitgewerkt draaiboek vind je vast zeven interessante stopplaatsen. Daar kan je de deelnemers meenemen in het verhaal van het web van de armoede aan de hand van affiches uit de voorbije campagnes van Welzijnszorg. De inhoud is voldoende divers zodat je zelf kan kiezen hoe zwaar of hoe luchtig jouw wandeling wordt.

Meer info en aanvragen

Budgetoefening

Een budgetoefening is een directe confrontatie met het armoedethema. Het is een goede manier om stil te staan bij bestedingspatronen. Je denkt na over hoe je omgaat met beperkte financiële middelen. Door achteraf met elkaar in gesprek te
gaan, wordt ook stilgestaan bij de manier waarop we naar armoede kijken. De budgetoefening kan zowel individueel als in kleine groepen gemaakt worden.

Download de budgetoefening
 

Nodig een project uit

Als vereniging of organisatie kan je een project uitnodigen voor een getuigenis, een infostand op je kerstmarkt, een interview of lezing, deelname aan een debat... Werken met een voorbeeldproject is een echte aanrader. Het geeft armoedebestrijding een echt gezicht. Een concreet verhaal krijgt mensen immers sneller in beweging! Onze regionale medewerkers ondersteunen je om het juiste project te kiezen en de contacten te leggen.

Contacteer jouw regionale medewerker

Maak armoede bespreekbaar

Armoede is een verhaal van 1 op 7, maar toch blijft het vaak een verborgen probleem. In de webshop vind je verschillende methodieken als opstapje om gesprekken op te starten en gedachten uit te wisselen.

Webshop

Vorming

Een ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting neemt jou samen met een educatieve medewerker van Welzijnszorg mee in de wereld van armoede en armoedebestrijding. We staan stil bij oorzaken en kloven, bij het armoedeweb van de binnenkant en de buitenkant, bij wat je zelf kan doen en wat de overheid zou moeten doen.  Theoretische kaders  worden aangereikt en krijgen door de interactie met de ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting en de educatief medewerker een reëel gezicht.

Meer info en aanvragen

Willen jullie graag iets organiseren maar weet je niet waar je moet beginnen?

Onze regionale collega’s denken graag mee na over de mogelijkheden.
Geef ons een seintje en zij komen graag langs.

Contacteer jouw regionale medewerker