Inleefweek Armoede

Wat is dat?

Wil je graag stilstaan bij het thema armoede maar het toch eens anders aanpakken? Dan is de Inleefweek Armoede misschien wel iets voor jou! De deelnemers aan een Inleefweek Armoede gaan de uitdaging aan om één week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. Dat komt neer op 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Je houdt je ook aan enkele leefregels. Zo ervaar je aan den lijve hoe het voelt om in armoede te leven.

Zelf organiseren?

Welzijnszorg ontwikkelde hiervoor een pakket. In deze doos vinden jullie alles wat jullie nodig hebben voor de organisatie van een Inleefweek Armoede voor 18 gezinnen. Meer info over de aanpak en kostprijs vind je in deze flyer.

De regionale educatieve collega zal je met raad en daad bijstaan bij het organiseren van de Inleefweek Armoede. Je kan ook bij hem/haar terecht voor extra methodieken en materialen.

 

Inleefboek Armoede

Dit is een boek over armoede. Maar anders dan je verwacht. Lees, kijk en snuister zoals je wil en leer mensen kennen die in armoede leven, geleefd hebben of deelnamen aan een Inleefweek Armoede. Het zal je niet meer loslaten

“Meer dan anders wordt het een week van wikken en wegen. We houden rekeningen bij, lopen tellend door de supermarkt, schrappen een ijsje, stellen het bezoek aan de tandarts uit, eten goedkoop, fietsen naar het werk, zijn blij met de eitjes van onze kippen. Het constante gepuzzel, het steeds weer keuzes moeten maken, inbinden op dingen die we belangrijk vinden, honderd keer neen zeggen tegen onze kinderen, we worden er niet bepaald vrolijker van. ‘Mama, je vertelt toch niemand dat we arm zijn, hé?’ vraagt de jongste als we uitleggen dat de verjaardagstraktatie op school deze week niet in het budget past. We ronden de week af in het rood. Rood, de kleur van liefde, van verlegenheid, van schaamte.”

Citaat uit: Over het leven, Acco - Welzijnszorg

Mensen die een Inleefweek volgen krijgen de mogelijkheid om het boek te kopen. 

Weet je niet waar te beginnen of zit je met concrete vragen?

Stuur ons een email.