Schenk je legaat

Welzijnszorg in je testament

Ook als je er niet meer bent, kan je nog meer betekenen dan je denkt

Steeds meer mensen denken na over de dag dat ze er niet meer zullen zijn. Door het opstellen van een testament komt je geld terecht bij wie jij belangrijk vindt. Het is een geruststellend idee te weten dat alles goed geregeld is en dat je goed hebt nagedacht over de verdeling van je bezittingen. Naast familie en vrienden kan je ook Welzijnszorg opnemen in je testament. Zo geef je jouw nalatenschap een bijzondere bestemming die bij jouw persoonlijkheid past. En doe je iets blijvend voor een wereld zonder armoede.

Vraag hier je informatiemap aan met de gids
'Goed Geregeld, Goed Gegeven'.

Een legaat nalaten aan Welzijnszorg

Overweeg je om een legaat na te laten aan Welzijnszorg? Dan vertellen we je eerst graag meer over onze organisatie en laten we je kennis maken met onze werking en vele vrijwilligers.

Om een kennismakingsgesprek aan te vragen, stuur je een mailtje naar Alda Jacobs, verantwoordelijke legaten. Ze komt graag bij je langs of we verwelkomen je graag op het nationale of regionale kantoor in je buurt.

Vermeld zeker jouw naam, adres en telefoonnummer. 

Stuur Alda een mail

Het duo-legaat: betaal minder successierechten

Het duo-legaat is een speciale vorm van nalatenschap. Het houdt in dat je als schenker een deel van je vermogen nalaat aan het goede doel. Door dit te doen genieten de andere erfgenamen van een fiscaal voordeel. Zeker wanneer het hier om verre familieleden gaat, of personen waarmee je een speciale band hebt.

“Mijn pensioen is niet geweldig hoog, maar ik geef in mijn eentje ook niets uit. Ik hoop dat er voor het goede doel een interessant bedrag over is wanneer ik overlijd. Al hoop ik ook nog even door te gaan!”  Simonne Alberts, Wuustwezel, 81 jaar, alleenstaand, geen kinderen.

De wetgeving over het duolegaat in Vlaanderen (niet Brussel) is in beweging.  Heb je vragen over een reeds afgesloten duolegaat?  Overweeg je een duolegaat maar weet je niet of het nog een goed idee is?  Contacteer Alda op nr 0471 77 21 34!

Of stuur een mail. Vermeld zeker jouw naam, adres en telefoonnummer. 

Stuur Alda een mail

Algemene informatie over testamenten en goede doelen vind je ook op testament.be 

testament.be