Samen tegen Corona

Samen tegen armoede,
samen tegen Corona 


Corona treft ook onze vrijwilligers. Om kleine armoedeorganisaties een hart onder de riem te steken, geeft Welzijnszorg extra noodsteun aan 163 lokale projecten.

Wil jij ook deze armoedeorganisaties ondersteunen? 

Dat kan door een gift te doen aan Welzijnszorg.
Wij zorgen dat alle ingezamelde middelen verdeeld worden over organisaties die een aanvraag tot toelage doen.
 

Toon je solidariteit

Steun deze organisaties via een online donatie, of stort op BE21 0000 0000 0303
met gestructureerde mededeling 201 1000 14020

Jouw steun helpt ons helpen


Sinds de verstrengde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het alle hens aan dek bij de vele honderden lokale armoedeprojecten en verenigingen in Vlaanderen en Brussel.

De maatregelen treffen mensen in armoede extra hard. 

“We krijgen signalen van vrijwilligersgroepen die met heel wat bijkomende kosten geconfronteerd worden,” zegt Koen Trappeniers, directeur van Welzijnszorg.

“De gewone werking waaronder ook de sociale kruidenier op donderdag (in groep) kan niet meer op deze manier doorgaan. We houden vooral telefonisch contact om onze gezinnen individueel verder te helpen.

Normaal doen we voor de verdeling van groenten en fruit een beroep op voedseloverschotten van lokale winkels en de veiling. Door de coronacrisis en de hamsterwoede is het aanbod minimaal.

Om onze gezinnen toch van gezonde voeding te voorzien willen we extra groenten en fruit aankopen. Daarnaast willen we elk gezin een pakket met beschermingsproducten aanbieden (handzeep, poetsproduct, zakdoekjes).” 
VZW Warm Hart – Houthalen-Helchteren

Financiële steun voor solidariteit


Marc Justaert, voorzitter Welzijnszorg vult aan: “Het werk dat door deze organisaties en vrijwilligers gedaan wordt is onmisbaar. Deze initiatieven getuigen van een daadwerkelijke solidariteit die wij ondersteunen.

We willen hen dan ook een hart onder riem steken en onze waardering uitdrukken. Wat zij doen voor mensen die sterk getroffen worden door de coronamaatregelen verdient onze oprechte dank.”

“BX-Jeunes bereikt op het ogenblik heel wat jongeren. Zij hebben de duidelijke boodschap mee gekregen om de regels COVID 19 te respecteren en thuis te blijven. Velen van hen zijn klein behuisd, ze lopen letterlijk de muren op. Zij vervelen zich.

Wij hebben een aantal virtuele initiatieven op touw gezet om contact te houden. Filmpjes maken, uitdagingen formuleren.” BX-Jeunes Molenbeek

Meer informatie: 


Over jouw donatie: Joke D'Hooghe, joke.dhooghe@welzijnszorg.be
Over projectenwerk: projecten@welzijnszorg.be , welzijnszorg.be/projecten
Over de 163 lokale projecten: welzijnszorg.be/nieuws


De inkomsten van Welzijnszorg vzw bestaan bijna volledig uit vrijwillige giften en donaties.
We zijn erkend om fiscale attesten af te leveren voor giften boven 40 euro.