't Kringske vzw Izegem

’t Kringske vzw wil een project opstarten dat de kracht die mensen in armoede diep van binnen hebben, naar buiten brengt.                          

De bedoeling is te gaan werken met talenten die nog onaangeboord en nog ongekend zijn en die zich situeren op vlak van woord, beeld, kunst (fotografie, keramiek,..). Ze willen mensen in contact laten komen met hun innerlijke krachten om zo in zelfvertrouwen, eigenwaarde, ... te groeien en beter om hun armoedesituatie het hoofd te bieden.

Ze gaan in het project actief op zoek naar enerzijds de individuele krachten van mensen en anderzijds de kracht van de groep, waardoor er een verbondenheid ontstaat die de groep naar een hoger niveau kan tillen om verder te werken aan bestrijding van armoede.

De resultaten van het project worden gebundeld in een armoedewandeling doorheen de stad Izegem, waarbij ze buitenstaanders een blik willen geven op wat armoede is (en niet is), wat armoede betekent, welke impact armoede heeft op mensen en welke krachten mensen in armoede hebben. Deze wandeling zou een permanent karakter krijgen zodat deze blijvend kan gewandeld worden om blijvend te sensibiliseren en te informeren over de problematiek van armoede.

Aanbod

  • getuigenis over de campagne op initiatieven van Welzijnszorg
  • staan open voor een interview tijdens initiatieven van Welzijnszorg
  • beschikken over de film ‘tegoare sterker’
't Kringske vzw Izegem