Welzijnszorg lanceert nieuwe campagne “De strijd tegen armoede winnen we samen”

23/11/2023

Welzijnszorg vzw trapt de campagne ‘De strijd tegen armoede winnen we samen” af met een estafette tussen armoedeorganisaties, bedrijven, jeugdwerk, middenveld. Op die manier tonen we dat er een groot draagvlak is voor structurele armoedebestrijding. Armoede is geen individueel probleem maar een onrecht in onze maatschappij dat we enkel samen kunnen oplossen.

Nood aan structurele armoedebestrijding op alle beleidsdomeinen

Armoede is een onrecht dat veel te veel mensen elke dag moeten doorstaan. Ze heeft een negatief effect op je gezondheid, op je onderwijskansen, op je kansen op waardig werk en op de kans die je maakt op een goede woning. Armoede zorgt voor sociale uitsluiting en duwt je in een maatschappelijk isolement.

“Met deze campagne, net voor het belangrijke verkiezingsjaar, willen we de puntjes op de i zetten. Structurele armoedebestrijding moet een speerpunt zijn voor al onze overheden op alle beleidsdomeinen,” legt Koen Trappeniers, directeur van Welzijnszorg, de inzet van deze campagne uit. “We verwachten van overheden dat ze veel meer investeren in de strijd tegen armoede. Door armoede weg te werken, winnen we als samenleving.”

Schouder aan schouder voor meer investeringen

Welzijnszorg vraagt organisaties, verenigingen, families, scholen, collega’s om samen schouder aan schouder een foto te nemen en ons te bezorgen. Zo spreken mensen hun steun uit voor meer investeringen in een goede sociale bescherming, goed werkende (openbare) diensten, en investeringen in mensen.

Vrijwilligers en actievoerders zullen weer de straat op trekken om fondsen te werven en mensen te informeren. In het onderwijs gaan scholen aan de slag met aangepast educatief materiaal.

Twee estafettes

Om de campagne af te trappen, organiseerde Welzijnszorg vandaag twee estafettes. Een virtuele met schouder aan schouder foto’s van bedrijven en organisaties vanuit heel Vlaanderen en Brussel. En een echte estafette in en rond Hasselt waarin 16 deelnemende organisaties tonen dat zij de strijd tegen armoede samen willen aangaan.

Steun de campagne

Welzijnszorg heeft steun nodig om de strijd te kunnen blijven voeren, een gift doen kan via BE 21 0000 0000 0303 of welzijnszorg.be/steun

 

Lijst deelnemende organisaties

Virtuele estafette

Welzijnsschakels, Broederlijk Delen, Orbit vzw, Studio Globo, Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede, Netwerk Tegen Armoede, The Crew, Beweging.net, Zedelgem Lions, Fietsbib Menen, Sint-Paulus School Waregem, Gevaert Graphics, Opleiding verpleegkunde VIVES, vdk bank, De Schakel Puurs, Emmaüs vzw, FC ’t Zuid, Sering vzw KWB vrijwilligers Herent, Sociaal Werk UCLL

Estafette in Hasselt

De Wroeter uit Kortessem, Bisdom Hasselt, Studio Globo, Stad Hasselt, Vrouwenkracht van Ligo vzw, Welzijnsschakel Hilal Zan, Wijkwerking Runkst, Arktos vzw, vzw Alternatief, Café Anoniem, ACV, Beweging.net, CM, Samana, Kazou, Okra, Avansa Limburg, Leonhuis.

 

Contact

Voor vragen en informatie, neem contact op met Annabel Cardoen, persverantwoordelijke

annabel.cardoen@welzijnszorg.be, 0497 13 55 87

Meer info over de campagne