Welzijnszorg in je testament?

28/04/2021

Heb je Welzijnszorg opgenomen in je testament via de techniek van het duolegaat? Laat het nakijken door je notaris of neem gerust contact met ons op.

Het fiscale voordeel dat vaak de reden is voor het opmaken van een duolegaat verdwijnt vanaf 1 juli 2021 en dit kan betekenen dat het goede doel de erfenis zal verwerpen.

Heb je dit opgemaakt, neem dan zeker contact op met jouw notaris of met ons. Wij geven je graag gratis juridisch advies op maat aan huis of bij ons op kantoor.

Het goeie nieuws is dat nu zowel schenken bij leven als nalaten via uw testament aan het goede doel belastingvrij kan. Hier wordt het nultarief ingevoerd. 

Ook als je er niet meer bent, kan je nog meer betekenen dan je denkt

Steeds meer mensen denken na over de dag dat ze er niet meer zullen zijn. Door het opstellen van een testament komt je geld terecht bij wie jij belangrijk vindt. Het is een geruststellend idee te weten dat alles goed geregeld is en dat je goed hebt nagedacht over de verdeling van je bezittingen.

Naast familie en vrienden kan je ook Welzijnszorg opnemen in je testament. Zo geef je jouw nalatenschap een bijzondere bestemming die bij jouw persoonlijkheid past. En doe je iets blijvend voor een wereld zonder armoede.

Voor meer info kan je terecht bij Chris De Cock (Filantropie & Partnerschappen) op het mailadres: chris.decock@welzijnszorg.be of gsm-nummer: +32 471 77 21 34

Of lees meer over Welzijnszorg in je testament.