Welzijnszorg in je testament

Ook als je er niet meer bent, kan je nog meer betekenen dan je denkt

Steeds meer mensen denken na over de dag dat ze er niet meer zullen zijn. Door het opstellen van een testament komt je geld terecht bij wie jij belangrijk vindt. Het is een geruststellend idee te weten dat alles goed geregeld is en dat je goed hebt nagedacht over de verdeling van je bezittingen.

Naast familie en vrienden kan je ook Welzijnszorg opnemen in je testament. Zo geef je jouw nalatenschap een bijzondere bestemming die bij jouw persoonlijkheid past. En doe je iets blijvend voor een wereld zonder armoede.

Een legaat nalaten aan Welzijnszorg

Overweeg je om een legaat na te laten aan Welzijnszorg? Dan vertellen we je eerst graag meer over onze organisatie en laten we je kennis maken met onze werking en vele vrijwilligers.

Om een kennismakingsgesprek aan te vragen, stuur je een mailtje of bel naar Chris De Cock (Filantropie & Partnerschappen) via 
chris.decock@welzijnszorg.be of +32 471 77 21 34.

Ze komt met plezier bij je langs of we verwelkomen je graag op het nationale of regionale kantoor in je buurt.

Stuur Chris een mail

Het Duolegaat

Door een hervorming van schenk- en erfbelasting in het Vlaamse gewest zal vanaf 1 juli 2021 het duolegaat geen fiscaal voordeel  meer bieden. Heb je jouw fiscale woonplaats in het Vlaamse Gewest en een duolegaat voor Welzijnszorg in jouw testament opgenomen? Dan bestaat het risico dat er na de betaling van de erfbelasting niets meer overblijft voor Welzijnszorg en wij het legaat moeten weigeren.

Het zal dus nodig zijn om jouw testament te laten nakijken en zo nodig aan te passen, zodat je er zeker van kan zijn dat jouw testament blijft beantwoorden aan jouw wensen. Hiervoor kan je terecht bij Chris De Cock,  jouw notaris of de helpdesk van Testament.be (info@testament.be of +32 479 76 00 76).

Om deze fiscale maatregel te compenseren, wordt de belasting op zowel een schenking als een legaat aan goede doelen verlaagd naar 0 %.

De vriendenerfenis

Tot slot wordt de zogenaamde 'vriendenerfenis' geïntroduceerd, waarbij je als erflater aan verre familieleden en/of vrienden maximaal 15.000 euro kan nalaten aan gunstige voorwaarden.

Stuur Chris een mail

Welzijnszorg is aangesloten bij de groepscampagne van testament.be, eveneens de uitgever van de interessante praktijkgids ‘Goed geregeld, Goed gegeven’.

Vraag hier je informatiemap aan met de gids
'Goed Geregeld, Goed Gegeven'.

testament.be