Welkom op de Prijs Armoede Uitsluiten 2023

'Tag de toekomst van de jeugd'

Het onderwijs speelt een niet te onderschatten rol voor kinderen en jongeren in armoede: een succesvolle schoolloopbaan is immers een ticket voor een mooie toekomst. Een verpletterende verantwoordelijkheid. Maar terwijl de overheid in gebreke blijft, steken veel organisaties actief de handen uit de mouwen. Die mensen, groepen en organisaties die als betrokken supporters meer dan een steentje bijdragen om de onderwijskansen voor alle kinderen en jongeren waar te maken, willen we in kijker plaatsen.

De Prijs Armoede Uitsluiten 2023 plaatst initiatieven in de kijker die het recht op onderwijs hoog in het vaandel dragen en de onderwijskansen van kinderen en jongeren in armoede vergroten.

We stellen onze genomineerden graag aan u voor
op donderdag 1 juni 2023 vanaf 10.30 uur,
in de KVS (TOP), Lakensestraat 146 in 1000 Brussel
en maken er de laureaat bekend.

 

De laureaat ontvangt van Welzijnszorg een prijs van € 20.000 en het bronzen beeld ‘De Levensloop’ van Piet Vandehende en Caroline Mathys

Programma

  • 10.30 uur: onthaal met koffie
  • 11.00 uur: welkom en inleiding op de Prijs, Koen Trappeniers, directeur Welzijnszorg          
  • 11.15 uur: korte filmpjes geven een inkijkje bij elk van de genomineerden. Tussendoor komen het recht op onderwijs, hoe het onderwijs armoedevaardig kan zijn, en “Tag de toekomst van de jeugd” aan bod.
  • 12.15 uur: bekendmaking van de laureaat door Marc Justaert, voorzitter Welzijnszorg en uitreiking van de Prijs Armoede Uitsluiten door Caroline Vrijens, Vlaams Kinderrechtencommissaris
  • Reactie van de laureaat
  • Gevolgd door een drankje en een hapje.

Meer info over het thema. 

Deelname is gratis.
Het inschrijvingsformulier werd afgesloten. Wil je toch graag komen? Zeker welkom maar stuur even een mail aan info@welzijnszorg.be.

Prijs armoede uitsluiten