Webinar op woensdag - Dit is wat er in mij omgaat

Zorgen over geld en gezondheid, eenzaamheid, met het hele gezin in een te kleine, ongezonde woning…

Leven in moeilijke omstandigheden doet wat met een mens. Voor mensen in armoede stopt dit niet na de coronacrisis. Zij zijn constant bezig met ‘overleven’. De stress en afkeuring vreten tijd en energie. Een mens zou voor minder de moed verliezen.

Welzijnszorg vraagt aandacht voor de mentale impact van leven in armoede met de campagne en de Prijs Armoede Uitsluiten: Weet jij wat er echt in mij omgaat? | Armoede Uitsluiten

Tijdens deze webinar op woensdag duiken we dieper in de binnenkant van armoede. We staan stil bij wat armoede met je hoofd doet.

Wat komt aan bod? 

  1. Frieda Bex, stafmedewerker projecten bij Welzijnszorg, licht het dossier toe dat werd geschreven naar aanleiding van de Prijs Armoede Uitsluiten. Ze staat stil bij de probleemanalyse en de oplossingsvoorstellen. 
     
  2. Ook geven we het woord aan de laureaat van de Prijs Armoede Uitsluiten, De Vrolijke Kring in Ronse. De coördinator Leen Vandenhaute licht samen met een ervaringsdeskundige hun aanpak toe.
     
  3. Ward Christens, ondersteuner van het outreachend werken en straathoekwerk bij Sam Vzw, verduidelijkt modellen als presentie, kwartier maken en aanklampend werken en hoe ze een vertaling krijgen in de praktijk van het straathoekwerk.

 

Schrijf je snel in voor deze boeiende webinar. 

Wanneer: woensdag 16 juni 2021 van 20u tot 21u30 via Zoom. 

De webinar is gratis.
Na inschrijving krijg je de link om de webinar mee te volgen. 

De inschrijvingen voor deze webinar zijn afgesloten.

 

Deze webinar past in een nieuwe reeks: Welzijnszorg Webinar op woensdag. 

Meer info

 

Dit is wat er in mij omgaat