Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Wil je graag de handen uit de mouwen steken in de strijd tegen armoede? Helpende handen zijn heel welkom, zowel voor als achter de schermen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die hun krachten en talenten willen inzetten om ons te versterken.

Soms zegt mijn man dat het “er een beetje over is”. Ik heb altijd het gevoel dat ik mensen kan en moét helpen. Ik kan daar niet aan doen, dat zit in mij.
- Alda 

Alda is vrijwilliger op het nationaal kantoor, en ondersteunt de legatenwerking.
Je kan haar verhaal hier lezen.

Samen zoeken we naar een engagement op jouw maat. 

Eventvrijwilliger

Ben je sociaal en een organisatietalent? Werk je graag mee aan het organiseren van events?

Neem contact op

Ervaringsdeskundige

Heb je persoonlijk ervaring met armoede en sociale uitsluiting? Wil je deze ervaring graag delen om de samenleving bewust te maken van armoede?

Neem contact op

Administratief vrijwilliger

Werk je punctueel en correct? Of steek je graag de handen uit de mouwen? Kan je goed omgaan met verschillende mensen? Kan je goed zelfstandig werken? Dan ben jij dé vrijwilliger om onze administratieve collega’s te versterken.

Neem contact op

Talent

Ben jij een goede fotograaf? Sta je graag op een podium? Bloemschik je graag? Of heb je een ander talent dat je wil inzetten voor Welzijnszorg?

Neem contact op

"Ik ondersteun de medewerkers op de regionale dienst. Ik haal daar zelf enorm veel voldoening uit. Mensen helpen, vind ik heel waardevol. Ik doe vooral administratief werk: fouten rechtzetten, de chaos helpen opruimen na een campagne, het opvolgen van bestellingen, de permanentie van de telefoon, in de winkel staan… Ik geniet van het contact met de mensen.” - Annie

Wil je graag meer info over het vrijwilligerswerk bij Welzijnszorg? Die vind je in de informatienota. 

Informatienota

“Door mee te werken in de regionale werkgroep ontdekte ik dat Welzijnszorg een heel belangrijke organisatie is die het brede middenveld van onze samenleving wakker schudt en wakker houdt rond het grote onrecht dat armoede is bij zo vele mensen in ons land. Door elk jaar een nieuw thema aan te brengen doet Welzijnszorg mensen nadenken over wat er in de samenleving beweegt.” - Julia

“Ik kan niet langs de kant blijven staan en ik vind het ook gewoon plezant om bij Welzijnszorg vrijwilliger te zijn. Tijdens het voorbereiden en het organiseren van activiteiten groeit er een groepsgevoel en maak je plezier. Daarbij weet je ook dat je als groep een, weliswaar kleine, schakel bent die kan bijdragen aan een meer menselijke samenleving.”
- Cecile