Webinar op woensdag

Webinar op woensdag

In de "Webinar op woensdag" bieden we een boeiende mix aan: mensen in armoedesituaties vertellen zelf over hun ervaringen, experten lichten de achtergrond toe en wij focussen op de strijd tegen armoede.

Enkele keren per jaar laten we ons licht over een ander thema schijnen. De webinars zijn gratis. Inschrijven is wel verplicht.

Samen met jouw vragen en reacties maken we er boeiende sessies van! 

Allemaal digitaal?!

Onze wereld digitaliseert razendsnel. Dit is handig en heeft veel voordelen, maar het zorgt ook voor extra drempels. In deze webinar schetsen we de impact van digitalisering op mensen in armoede en laten we ook enkele organisaties aan het woord die lokaal het verschil proberen te maken. Deze voorbeelden inspireren lokale actoren om ook aan de slag te gaan met e-inclusie.
Na de toelichtingen is er ruimte voor vragen en discussie.

Herbekijk de opname van de webinar

Download de PowerPointpresentatie

webinar van 23 november 2022

Geen vervoer, geen leven

Mobiliteitsarmoede: impact op het leven

Els Van den broeck (directeur Mobiel21) leidt deze webinar in. Met de resultaten en rake cijfers van recente onderzoeken neemt Els ons mee in de wereld van vervoersarmoede, de effecten ervan en hoe mensen dit beleven.

Elke Dahmlow, Guido Degraen en Rudi Friedrichsen zijn ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting. Zij delen hun ervaringen met vervoersarmoede en de hoe zij hier (gedwongen) mee omgaan.

Samenvattend proberen we al de bovenstaande effecten van vervoersarmoede te linken aan de verschillende levensdomeinen van het armoedeweb. Het zal tegen dan al duidelijk zijn dat vervoer veel meer is dan een verplaatsing van punt A naar punt B.

Bekijk de Presentatie van Els Van den broeck

webinar van 21 september 2022

Opnames en presentaties van de webinars van vorige jaren, vind je bij ons KENNIS-aanbod. 

Ik zoek een webinar

Heb je inhoudelijke vragen over de webinars?

Stuur ons een mailtje