Deel je genoeg

Iets te vieren of een bijzondere gelegenheid?

Zit je niet te wachten op (nog meer) cadeautjes? Heb je meer dan genoeg en wil je liever delen? Vraag geen geschenken maar een gift ten voordele van Welzijnszorg.

Met het extraatje dat jij kan missen, maak je de wereld een beetje mooier.

Doe zoals Alain, hij deelde zijn geluk bij het vieren van zijn 80e verjaardag.  Hij vertelt: 

Als telg van een familie waar het sociale hoog in het vaandel staat, kwam ik ergens onderweg ‘Welzijnszorg’ tegen. Via mijn engagement binnen ACW/Beweging.net kreeg ik inkijk in wat zich in de marge van de samenleving afspeelt. Het werd mij gaandeweg duidelijk dat ik in het leven in een ‘bevoorrechte’ positie vertoef. Als je de 80 nadert, wordt dat besef alleen maar versterkt. 
 
De viering van mijn 80ste verjaardag was de gelegenheid om allen -die mij gedurende die vele jaren hoe dan ook gedragen hebben- te danken. Met echtgenote en kinderen werd een feestmoment opgezet: een klassiek concert gevolgd door een samenzijn. Gezien overdaad schaadt en armoede en onrecht ons diep raakt, werd bij de genodigden een oproep gelanceerd een bijdrage te storten aan Welzijnszorg in de strijd tegen digitale armoede. Het initiatief werd niet alleen geapprecieerd, maar ook ruim opgevolgd. Een feest om nooit te vergeten. Zalig zij die geven! 

Alain Bruyndonckx 

Praktisch

Mensen vragen om een gift te doen voor jouw feest kan op twee manieren.

  • Via ons online platform is digitaal schenken mogelijk. Hiervoor maak je een persoonlijke actiepagina aan. De URL van deze pagina kan je delen met je familie, vrienden, collega’s. Zij kunnen daar rechtstreeks hun gift storten. Zo worden giften aan jouw feest gekoppeld. Jij kan er volgen wie al een overschrijving deed.  Ga naar het online plaform. 
  • Liever  niet online? Neem contact op met ons en we bezorgen je een persoonlijke mededeling zodat we de giften kunnen koppelen aan jouw feest. Vermeld het rekeningnummer van Welzijnszorg op je uitnodiging of aankondiging. Familie en vrienden kunnen een manuele overschrijving doen.   

Goed om weten: giften vanaf 40 euro op jaarbasis geven de schenkers recht op een fiscaal attest waarmee ze 45% van hun bedrag recupereren.

 

Wil je hier graag meer over weten of wil je een persoonlijke mededeling?

Neem gerust contact op met onze regionale collega's of met
Chris De Cock, Filantropie & Partnerschappen
+32 471 77 21 34, chris.decock@welzijnszorg.be