Van klant tot gerante

Sofie kwam in de nasleep van het plotse overlijden van haar man terecht in het inloopcentrum de Meander van het CAW in Leuven en kreeg er een kortingskaart voor de Sociale Kruidenier. Na verloop van tijd engageerde zij zich als vrijwilligster o.a. als kassabediende, maar stond zij ook mee in voor de invulling van activiteiten voor de klanten.

Sinds september 2017 is de winkeldag van het CAW mee ondergebracht in de activiteiten van de ééngemaakte winkel in Hal 5 te Kessel-Lo. Samen met Riso Vlaams-Brabant, buurtwerking ‘t Lampeke en de Ruimtevaart baten zij Het Perron uit. Inmiddels heeft Sofie een vast contract 12u/week als gerante van de winkel, coördineert zij het reilen en zeilen, stuurt zij kwetsbare vrijwilligers aan en fungeert zij als ervaringsdeskundige inzake armoede voor klanten.

Sofie wordt voor een tweede maal geconfronteerd met een bijzonder moeilijke situatie. Haar tweede man is momenteel terminaal ziek met alle medische, financiële en andere zorgen tot gevolg. Er staat haar een heel zware tijd te wachten. Toch vindt zij de kracht om haar blijvend te engageren voor ons project en vindt zij troost bij collega’s en vrijwilligers.