Secundair onderwijs

Secundair onderwijs

 

Pola en het armoedeweb: ook bij jou in de les!

Dit vakoverschrijdend project is geschikt voor alle studierichtingen van het secundair onderwijs.

Duik samen met Pola en je leerlingen in het armoedeweb en ontdek alle levensdomeinen. De methodieken en verhalen – kort of lang, speels of inhoudelijk – zijn gedifferentieerd per graad en geschikt voor alle studierichtingen.

Ontdek Pola     Bestel de map 

Educatief spel 'Weg uit dat web'

Met het spel brengen we het thema armoede binnen in de klas. Het zorgt ervoor dat de leerlingen zich bewust worden van wat armoede betekent en hoe het tot sociale uitsluiting kan leiden.Want een leerling die leeft in een kansarm gezin leeft niet enkel in armoede, maar wil er graag bij horen, met zij neigen dromen en fantasieën. Via deze speelse methodiek maken de leerlingen kennis met de verschillende gezinnen en de levensdomeinen van het armoedeweb. 

Speldoos, voor de tweede graad secundair onderwijs (alle richtingen).

Bestel in de webshop

Project VZW Krijt

Er zijn nog steeds te veel financiële drempels in ons onderwijssysteem om leerlingen in armoede dezelfde kansen te kunnen bieden als andere leerlingen.

Vzw Krijt ondersteunt scholen om deze drempels niet enkel te identificeren, maar om een beleid te ontwikkelen om deze drempels zo goed mogelijk weg te werken. Ze staan scholen bij in het vormen van armoedevaardig schoolpersoneel en het verminderen van financiële stress voor zowel de school als de ouders.

Daarnaast leidt vzw Krijt onderwijsprofessionals op om zelf scholen te begeleiden bij het ontwikkelen van een bewust armoede- en/of kostenbeleid via een train-the-trainerprogramma. 

Lees meer 

 

Zit je met concrete vragen of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Onderwijsmaterialen - Kusum Mertens -  is er voor je! 

Stuur Kusum een mail