Secundair onderwijs

Secundair onderwijs

Armoede sluipt onvermijdelijk ook jouw klas en school binnen.

Werken met onze materialen maakt leerlingen bewust wat armoede betekent, hoe het voor uitsluiting kan zorgen en ze ontwikkelen empathie voor leeftijdsgenoten. Tegelijk voelen jongeren in armoede zich aanvaard en gesteund omdat ook hun verhaal aan bod komt. 

Ga aan de slag op schoolniveau en ontdek waar je beleid het verschil kan maken.

Steun onze campagne 'Allemaal digitaal?!'

de campagne in het onderwijs

Pola en het armoedeweb: ook bij jou in de les!

Dit vakoverschrijdend project is geschikt voor alle studierichtingen van het secundair onderwijs en gedifferentieerd per graad.

Duik samen met Pola en je leerlingen in het armoedeweb en ontdek er alle levensdomeinen.

Ontdek Pola     Bestel de map 

Educatief spel 'Weg uit dat web'

Met het spel brengen we het thema armoede binnen in de klas. Het zorgt ervoor dat de leerlingen zich bewust worden van wat armoede betekent en hoe het tot sociale uitsluiting kan leiden.Want een leerling die leeft in een kansarm gezin leeft niet enkel in armoede, maar wil er graag bij horen, met zijn eigen dromen en fantasieën. Via deze speelse methodiek maken de leerlingen kennis met de verschillende gezinnen en de levensdomeinen van het armoedeweb. 

Speldoos, voor de tweede graad secundair onderwijs (alle richtingen).

Bestel in de webshop

Project VZW Krijt

Er zijn nog steeds te veel financiële drempels in ons onderwijssysteem om leerlingen in armoede dezelfde kansen te kunnen bieden als andere leerlingen.

Vzw Krijt ondersteunt scholen om deze drempels niet enkel te identificeren, maar om een beleid te ontwikkelen om deze drempels zo goed mogelijk weg te werken. Ze staan scholen bij in het vormen van armoedevaardig schoolpersoneel en het verminderen van financiële stress voor zowel de school als de ouders.

Daarnaast leidt vzw Krijt onderwijsprofessionals op om zelf scholen te begeleiden bij het ontwikkelen van een bewust armoede- en/of kostenbeleid via een train-the-trainerprogramma. 

Lees meer 

 

Zit je met concrete vragen of weet je niet waar te beginnen?

We helpen je graag op weg!

Stuur ons een mailtje