Lager Onderwijs

Lager Onderwijs

We vertalen jaarlijks de campagneboodschap van Welzijnszorg voor de lagere school en doen dit  in samenwerking met Spoor ZES en een groep van vrijwilligers. Het is een vakoverschrijdend solidariteitsproject met Robby en zijn vrienden in de hoofdrol.

Lagereschoolproject 2020: een (t)huis met een hart

Het werkmateriaal voor de leerlingen, de vertelplaten, het liedje en de bijlagen uit de handleiding voor leerkrachten zijn gratis downloadbaar voor wie de handleiding kocht.

  1. In de handleiding, op pagina 9, vind je een gebruikersnaam en een wachtwoord. 
  2. ENKEL door deze gebruikersnaam en dit wachtwoord in te vullen in het pop'upvenster van de login, krijg je toegang tot de bijkomende pagina om de materialen te kunnen downloaden.
  3. Je mag dus NIET een persoonlijk emailadres invullen bij gebruikersnaam of emailadres en ook GEEN eigen account aanmaken.
  4. Ga hier naar het pop'upvenster van de login en krijg zo toegang tot de bijkomende downloadpagina. 
  5. Lukt het toch niet? Kijk of er rechts bovenaan naast de knop STEUN ook een knop UITLOGGEN staat. Eerst een keer uitloggen en dan opnieuw proberen. 

Graag een extra woordje uitleg bij het materiaal? Download de powerpoint die we maakten bij de infosessie van onze startweken. 

Het hele jaar rond met Robby

In de loop der jaren ontwikkelden we heel wat materialen (met bijhorende verwerkingsbrochures) met Robby die je blijvend kan gebruiken om armoede bespreekbaar te maken in het lager onderwijs.

Prentenboek 'Een dag met Robby'

Een warm en mooi prentenboek over opgroeien in een kansarm gezin. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Auteur: Kolet Kanssen. Illustraties: Klaas Verplancke. Uitgeverij De Eenhoorn. 

Koop het boek hier

Prentenboek 'Robby en zijn vrienden'

Kinderen (4 tot 9 jaar) herkennen hun eigen leefwereld in wat Robby en zijn vrienden meemaken. Auteur: Kolet Janssen. Illustraties: Klaas Verplancke. Uitgeverij: De Eenhoorn. 

Koop het boek hier

Vertelplaten bij 'Robby en zijn vrienden'

Set van 5 vertelplaten (A3, in kleur) om het boek 'Robby en zijn vrienden' zichtbaar te maken of te vertellen in de klas.

Koop deze vertelplaten hier

Robby handpop

De handpop maakt de verhalen van Robby meer tastbaar en zorgt voor een veilige sfeer zodat moeilijke onderwerpen gemakkelijker aan bod komen.

Koop de handpop hier

Dagboek van Robby

Twintig verhaaltjes uit het 'Dagboek van Robby'. Een must-have voor alle Robby-fans of een ideale kennismaking met Robby en zijn vrienden. 

Koop het dagboek hier

Robby zit ook op Facebook

Robby heeft op Facebook zijn eigen pagina en houdt jullie zo op de hoogte van zijn avonturen en alles wat er gebeurt binnen Welzijnszorg. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, leuk te vinden en te volgen. 

 

Word een vriend van Robby op Facebook

Zit je met concrete vragen
of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Onderwijsmaterialen - Kusum Mertens -  is er voor je! 

Stuur Kusum een mail