Lager Onderwijs

Lager Onderwijs

We vertalen jaarlijks de campagneboodschap van Welzijnszorg voor de lagere school en doen dit  in samenwerking met Spoor ZES en een groep van vrijwilligers. Het is een vakoverschrijdend solidariteitsproject met Robby en zijn vrienden in de hoofdrol.

Lagereschoolproject 2021: Samen over de Drempel

In 'Samen over de Drempel' leren Fatmira en haar vriendjes dat het niet gemakkelijk is om een nieuw huis te vinden. En dat er heel wat onrecht aan te pas komt bij de huizenjacht. Benieuwd hoe ze dat leren? Ontdek het in dit nieuwe Robbyproject. 

In onze webshop kan je de handleiding kopen (€ 14). Bij aankoop van deze handleiding krijg je (naast de vertrouwde bevestigingsmail) ook een email mat een persoonlijke link naar een afgesloten webpagina waar je het werkmateriaal (de werkboekjes voor de leerlingen, het themalied, vertelplaten en andere extra's) kan downloaden. 

Graag een extra woordje uitleg bij het materiaal? Kom naar ons online infomoment op 20/10. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven wel verplicht. 

Bestel hier je materiaal

Robby zit ook op Facebook

Robby heeft op Facebook zijn eigen pagina en houdt jullie zo op de hoogte van zijn avonturen en alles wat er gebeurt binnen Welzijnszorg. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, leuk te vinden en te volgen. 

 

Word een vriend van Robby op Facebook

Het hele jaar rond met Robby

In de loop der jaren ontwikkelden we enkele materialen met Robby die je blijvend kan gebruiken om armoede bespreekbaar te maken in het lager onderwijs.

Dagboek van Robby

Twintig verhaaltjes uit het 'Dagboek van Robby'. Een must-have voor alle Robby-fans of een ideale kennismaking met Robby en zijn vrienden én met het armoedeweb.

Koop het dagboek hier

Prentenboek 'Een dag met Robby'

Een warm en mooi prentenboek over opgroeien in een kansarm gezin. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Auteur: Kolet Kanssen. Illustraties: Klaas Verplancke. Uitgeverij De Eenhoorn. 

Koop het boek hier

Zit je met concrete vragen
of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Onderwijsmaterialen - Kusum Mertens -  is er voor je! 

Stuur Kusum een mail