Lager Onderwijs

Lager Onderwijs

We vertalen jaarlijks de campagneboodschap van Welzijnszorg voor de lagere school en doen dit  in samenwerking met Spoor ZES en een groep van vrijwilligers. Het is een vakoverschrijdend solidariteitsproject met Robby en zijn vrienden in de hoofdrol.

Doe mee! Voer campagne met je school of klas. 

de campagne in het onderwijs

Lagereschoolproject 2022: Een digi-wereld voor iedereen

In ‘Een digi-wereld voor iedereen’ leren Robby en zijn vriendjes dat het niet gemakkelijk is om met de digitalisering om te gaan. Digitaal is het nieuwe normaal en schept veel mogelijkheden, maar creëert ook ongelijkheden. Benieuwd hoe ze dat leren? Ontdek het in dit nieuwe Robbyproject. Vertrek van het leuke en spannende verhaal en breng zo de campagne op leerlingenniveau in je klas.

De handleiding voor de leerkracht bevat het hele verhaal, alle lesmethodieken en bijlagen. Bij de handleiding is de kost voor al het bijkomend materiaal inbegrepen: het werkmateriaal voor de leerlingen (bovenbouw en onderbouw), de tekeningen bij het verhaal, het lied (ingezongen, instrumentaal en partituur)… 

In onze webshop kan je de handleiding kopen (€ 16). Bij aankoop van deze handleiding krijg je (naast de vertrouwde bevestigingsmail) ook een email met een persoonlijke link naar een afgesloten webpagina waar je het bijkomend materiaal  kan downloaden. 

Webshop

Graag een extra woordje uitleg bij het materiaal?

  • herbekijk de opname van onze infosessie van 19/10
  • download de PowerPoint van deze infosessie

Robby zit ook op Facebook

Robby heeft op Facebook zijn eigen pagina en houdt jullie zo op de hoogte van zijn avonturen en alles wat er gebeurt binnen Welzijnszorg. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen, leuk te vinden en te volgen. 

 

Word een vriend van Robby op Facebook

Het hele jaar rond met Robby

In de loop der jaren ontwikkelden we enkele materialen met Robby die je blijvend kan gebruiken om armoede bespreekbaar te maken in het lager onderwijs.

Dagboek van Robby

Twintig verhaaltjes uit het 'Dagboek van Robby'. Een must-have voor alle Robby-fans of een ideale kennismaking met Robby en zijn vrienden én met het armoedeweb.

Koop het dagboek hier

Prentenboek 'Een dag met Robby'

Een warm en mooi prentenboek over opgroeien in een kansarm gezin. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Auteur: Kolet Kanssen. Illustraties: Klaas Verplancke. Uitgeverij De Eenhoorn. 

Koop het boek hier

Zit je met concrete vragen
of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Onderwijsmaterialen - Kusum Mertens -  is er voor je! 

Stuur Kusum een mail