Welzijnszorg bepleit verhoging van sociale toeslagen in het groeipakket

22/03/2022

Welzijnszorg hield in gesprek met minister Wouter Beke gisteren opnieuw een pleidooi voor een verhoging van de sociale toeslagen in het groeipakket (kinderbijslag).

Welzijnszorg neemt akte van de standpunten met betrekking tot de indexering van de bedragen van het groeipakket.  

De sociale toeslagen zijn een belangrijk instrument om de kinderarmoede te verminderen. Deze en vorige regeringen zetten de strijd tegen kinderarmoede dan wel hoog op de agenda, maar zonder kentering in de cijfers.

Het gebrek aan resultaten is voornamelijk te wijten aan de onderbenutting van de mogelijkheden van het groeipakket om het inkomen van gezinnen in armoede aanzienlijk te verhogen. 

Nu er budgettaire openingen gemaakt worden, dringt Welzijnszorg bij de Vlaamse regering en de bevoegde minister Wouter Beke aan om de sociale toeslagen beduidend te verhogen. 

Verschillende onderzoeken bewijzen dat vandaag amper 6% van het budget voor het Groeipakket bestemd is voor sociale toeslagen. Dit bedrag flink verhogen zou een wereld van verschil maken voor gezinnen in armoedeWil je deze eis kracht bij zetten? Dan kan je de petitie van Stop Kinderarmoede Nu ondertekenen, een initiatief van Lieven De Pril en Caro Bridts: twee collega's, geëngageerde armoedebestrijders, en auteurs van het boek ‘De Kansendans’.

Meer informatie: Annabel Cardoen – stafmedewerker politiek Welzijnszorg vzw – 0497 135 587