Wat is de kans?

07/11/2022

Welzijnszorg & VRT Max werkten samen met Podcast Planet een podcastreeks 'Wat is de kans?' uit, die maandag 7/11 werd de gelanceerd. 

In Vlaanderen leeft 1 op 8 mensen in armoede en dat is veel. Té veel.
In de nieuwe podcast 'Wat is de kans?' gaat Max-Lena Vanden Eynde het gesprek aan met mensen in kansarmoede.
Hoe belandt iemand in een situatie van armoede? En wat is de kans dat het jou of mij ook kan overkomen? Pacal, Marie-Jeanne, Kate, Yassin en nog vele anderen geven ons een inkijk in hun leven.

Inhoud per aflevering: 

  • 30 euro: Pascal was een zelfstandig ondernemer met een bloeiende zaak. Maar een faillissement en een arbeidsongeval deden hem plots van grote luxe in armoede belanden
  • Alleen: Marie-Jeanne is een alleenstaande mama en probeerde het hoofd boven water te houden voor haar en haar kinderen, maar lening na lening werd de financiële put steeds dieper.
  • Noedels: Toen Kate 17 was besloot haar mama dat ze de zorg voor haar dochter niet langer wou dragen. En van de ene op de andere dag stond Kate er alleen voor.
  • Boekentas: Yassin is geboren in kansarmoede. Hij weet als geen ander de vinger te leggen op de impact van kansarmoede op je leven, je zelfbeeld en de manier hoe anderen naar je kijken.

Beluister 'Wat is de kans?' in de app van VRT MAX.