Stoot armoede uit! Geen CO2!

21/03/2019

Mensen met een laag inkomen in België zijn in de eerste plaats bezig met overleven. ... Ze hebben vaak de mogelijkheden niet om naar een betoging te gaan. Maar: ze willen ook gezond eten. Ze dromen van een geïsoleerde woning, lage energiekosten én milieuvriendelijk vervoer.

Mensen in armoede zijn vaak ook mensen met een migratieachtergrond. Sommigen hebben aan den lijve ervaren wat klimaatveranderingen en ecologische rampen veroorzaken.  Grondtekort, droogte, overstromingen, conflicten,…  Mensen in armoede in het Zuiden zijn vaak de eerste slachtoffers van de klimaatveranderingen of gaan er voor op de vlucht. 

Ook wie minder mobiel is of op leeftijd of niet kan aansluiten bij een klimaatmars om één of andere reden, kan via een houten wasknijper symbolisch aanwezig zijn. De Welzijnsschakels vroegen alle klimaatbetogers om houten wasknijpers op hun kledij te spelden met hierop de namen van mensen met en zonder migratiegeschiedenis, die een sociaal klimaatplan steunen, maar niet op de betoging geraken. 

Ze waren met veel. Dank je wel aan iedereen die meedeed.