Kom op straat voor het recht op wonen! 

23/03/2022

Kom op straat voor het recht op wonen! 

Het weekend van 27 maart 2022 is het actieweekend in heel Europa voor het recht op wonen.  

In Bordeaux, Hamburg, Dublin, Poznan, Lissabon, … en in Brussel komen mensen op straat om huisvesting op de politieke agenda te plaatsen.  

Waarom we op straat komen?  

Omdat wonen een grondrecht is dat niet gerespecteerd wordt! Te veel mensen worden in te slechte woningen waar ze te veel voor betalen. Er zijn te weinig sociale woningen en het huidige systeem van huurpremies is onvoldoende. De hoge kosten voor wonen en energie maken het steeds moeilijk voor mensen om het hoofd boven water te houden.  

Huisvestingswandeling - Ninoofse Poort

Vanaf 11u30 kan je een huisvestingswandeling doen, mede georganiseerd door Welzijnszorg. Tijdens deze gratis wandeling laten gidsen van Tochten van Hoop en Bonnevie je zien hoe de stad verandert, wat de beleidsnoden zijn… en wat jij eraan kan doen!

Al decennialang stijgen de huisvestingsprijzen in Brussel. 75% van alle Brusselaars betaalt méér dan een derde van het inkomen aan huisvesting. 

Meer praktische info en het inschrijvingsformulier vind je hier.

Banner Housing action day

Housing action day - Vossenplein 

Om 16uur verzamelen we op het Vossenplein voor de protestmars op de intussen 3e Housing Action Day. Samen met de partners van de Woonzaak roepen we iedereen op om deel te nemen. Met Welzijnszorg zijn we alvast aanwezig! Stuur gerust een mailtje indien je graag bij ons aansluit.

Programma: 

16.00: Bijeenkomst op het Vossenplein in Brussel 

16.30 - 17.45: Protestmars 

17.45: Muzikaal intermezzo 

18.00 - 19.15: Toespraken en getuigenissen  

19.15: Slotmuziek van Bless the Ladies  

Vredesmars

Diezelfde zondag roepen verschillende organisaties onder impuls van de vredesbewegingen op om te komen manifesteren in Brussel om 13u aan het Noord-Station. Ook die oproep delen we graag. We komen allemaal samen op straat om onze verontwaardiging uit te drukken over de Russische invasie van Oekraïne. We spreken ons uit tegen de gruwel van oorlog. We roepen op tot een staakt-het-vuren en de-escalatie. Meer info vind je hier.

Een perfecte gelegenheid om van zondag 27 maart een heuse actiedag te maken, voor vrede en voor het recht op wonen voor iedereen!  

Banner solidarity & peace