Bedankt, vrijwilliger!

25/02/2022

De lente staat voor de deur. Overal is er beweging en verandering. Ook de vrijwilliger is volop in de weer en gaat zo op in wat hij of zij doet dat het je bijna ontgaat welke ontwikkeling je doormaakt door te vrijwilligen: nieuwe inzichten opdoen, ervaringen verrijken, anderen leren kennen en jezelf versterken. Net als een rups die zich ontpopt tot een mooie vlinder. Je ziet het misschien niet, maar het gebeurt wel. In die groei zit de kracht van het vrijwilliger zijn.  

Als vrijwilliger was je de afgelopen maanden een baken van vertrouwen, degene waarop we konden rekenen. Je doet dat niet voor de aandacht, maar uit overtuiging. We willen die inzet koesteren en naar waarde schatten.   

Vrijwilliger, je geeft het beste van jezelf. Op je eigen tempo. In de activiteit die je het best ligt. Iedere vrijwilliger heeft z’n talent. Het is de verantwoordelijkheid van iedereen om ervoor te zorgen dat de diversiteit in het vrijwilligerswerk blijft bestaan. Met een nederig en gemeend respect voor elke vrijwilliger. Vrijwilligers houden een natuurlijk ecosysteem in evenwicht, houden het in stand, verbeteren het. We zien je in actie en voelen ons tevreden: je bent gepassioneerd, overtuigd, je doet gewoon door, ook als de omstandigheden tegen werken.   

Vrijwilliger, jij bouwt mee aan het sociaal kapitaal van de samenleving, zorgt ervoor dat het systeem draait en blijft draaien. Gisteren, vandaag en morgen omdat je van aanpakken weet, jezelf soms wegcijfert omdat je een missie hebt. Je mort niet en je blijft doorgaan. Zonder de vrijwilliger, is het leven grauw en saai, staat het leven stil. Waar anderen klagen en zagen, schiet jij in actie. Dankzij jou blijven we aan de toekomst bouwen.