Never Give Up Day Challenge

Op 18 augustus is het wereldwijd Never Give Up Day. Op deze dag vragen we met velen aandacht voor diegenen die vastberaden zijn om uitdagingen of ervaringen in hun leven door te komen. Sinds kort vindt deze dag ook zijn weg in België, en wordt hieraan op veel plekken een challenge gekoppeld.

Never Give Up Day Challenge

De achterliggende gedachte van de Never Give Up Day Challenge is dat we met z’n allen een uitdaging aangaan en bereid zijn “moeilijke dingen” te doen voor een goed doel. Daarom kan jij de dubbele uitdaging aangaan: doe mee aan een sportieve actie, en zet zo je benen (en armen) in tegen armoede. Doe mee op 18 augustus aan de Never Give Up Day-Challenge in Knokke-Heist!

Jong en oud kunnen gratis deelnemen aan deze paddle challenge op een surfplank. Schiet uit de startblokken met je persoonlijke online sponsorpagina om je inspanning in de kijker te plaatsen. In 2022 voerden wij met Welzijnszorg al campagne voor het recht op ontspanning, vandaag kan ook jij deze oproep mee uitdragen!

Ontspanning is een basisrecht

Iedereen kent dat zalige gevoel om zich lekker en onbezorgd te ontspannen. Of nee, toch niet iedereen. Besef je dat veel mensen in armoede dat gevoel zelden of nooit kennen?

Er zijn financiële drempels: de activiteit zelf, het vervoer, het hapje of drankje achteraf … Maar ook mentale drempels: de taal, de achtergrond, de groepscultuur … mensen in armoede voelen zich niet altijd welkom.

Steun met jouw sponsorpagina via ons actieplatform de organisaties die waardevolle initiatieven nemen rond vrije tijd. Samen maken we echt het verschil!

Praktisch?

Leg jouw zelfgekozen afstand af op een surfplank, zonder op te geven. In ruil hiervoor vraag je via je persoonlijke online sponsorpagina aan vrienden en familie om je te steunen. Je kiest uit verschillende afstanden, van 300m tot 2100m. Neem gerust je tijd hiervoor, of neem een korte pauze onderweg. Deelname is gratis en er is begeleiding op het water. Gebruik je eigen board, of maak gratis gebruik van een board en wetsuit van Surfers Paradise in Knokke-Heist, waar de challenge plaats vindt! Je meldt je daar in de loop van de dag ook aan.  

Ik maak een sponsorpagina aan

Ik schrijf me in voor de paddle challenge

Wil je graag nog wat meer informatie? Mail voor 21 juli naar joke.dhooghe@welzijnszorg.be

Never Give Up Day Challenge