Nascholing Jordy

JORDY ZEGT AU!

Jordy staat symbool voor alle kleuters die opgroeien in een armoedesituatie en laat je een kijkje nemen in het dagelijkse leven van een kleuter die opgroeit in een kwetsbaar gezin. De reeks rond Jordy maakt armoede en uitsluiting bespreekbaar in de kleuterklas. 

Dit jaar werkten we het levensdomein ‘fit en gezond’ uit. In tien vertelplaten ontdekken de kleuters hoe Jordy en zijn vriendjes Selma en Radko denken over gezond leven. De didactische verwerking bij het verhaal bevat vijf subthema ’s: vijf keer drie activiteiten om de bredere problematiek van armoede in de kleuterklas te behandelen 

Het is belangrijk dat kleuters zich bewust worden van wat armoede betekent en hoe armoede voor uitsluiting kan zorgen. Zo leren ze zich inleven in deze voor velen ongekende wereld. De kleuterschool is een ontzettend belangrijk eerste moment om het mechanisme rond armoede te doorbreken. Jij als leerkracht kan het verschil maken! 

Tijdens de nascholing staan we stil bij 

  • de werking van Welzijnszorg.
  • achtergrondinformatie over de verschillende levensdomeinen van het armoedeweb van Jordy.
  • hoe je aan de slag kan gaan met de didactische verwerking.

Nieuw! Ook voor de jongste kleuters werkten we het levensdomein ‘fit en gezond’ uit in een verhaal, Jordy zegt AU AU AU! en bijhorende didactische verwerking. 

 

Start: 14u
Duur: 1u30

Deze sessie gaat online door. Na inschrijving sturen we je de link en alle informatie om mee te volgen.

Ik schrijf me in

 

Dit Jordy-lespakket kwam tot stand in samenwerking met Marlies Algoet (auteur), Klaas Verplancke (illustrator) en met docenten van de Educatieve Bachelors Kleuteronderwijs van de hogescholen Odisee, PXL, Artevelde, KdG en Plantijn Artesis.

Jordy zegt au!