Maak armoede bespreekbaar in de klas

Jordy zoekt geld 

woensdag 22 september 2021 om 14u30

Armoede treft één op de vijf kinderen in ons land en sluipt onvermijdelijk ook je klas binnen. Jij kan als leerkracht het verschil maken, door aan elke kleuter het zelfvertrouwen te geven dat hij of zij verdient. Tijdens deze nascholing ontdek je hoe jij ervoor kan zorgen dat ook kleuters in armoedesituaties zich gehoord en gezien voelen.

Download de presentatie          Download de inleiding

Samen over de drempel

woensdag 20 oktober 2021 om 14u30

In ‘Samen over de Drempel' leren Fatmira en haar vriendjes dat het niet gemakkelijk is om een nieuw huis te vinden, en dat er heel wat onrecht aan te pas komt bij de huizenjacht. Benieuwd hoe ze dat leren? Ontdek het in dit nieuwe Robbyproject tijdens deze infosessie.

Download de presentatie     Herbekijk de infosessie  

Pola zet armoede bovenaan op de klasagenda

woensdag 20 oktober 2021 om 15u30

De nascholing bestaat uit twee delen. In het eerste deel brengen twee educatieve medewerkers, waarvan één met expertise in armoede, inzicht in het armoedeweb en in de leefwereld van mensen in armoedesituaties. In het tweede deel gaan we samen met de verantwoordelijke onderwijsmaterialen aan de slag met de eerste bundel, Pola en het armoedeweb.  

Download de presentatie 

Actiemodellen in het onderwijs

woensdag 27 oktober 2021 om 19u30

Ben je geraakt door armoede? Ben je hierover verontwaardigd en wil je op jouw school samen met de leerlingen iets doen? Dan kan je ons steunen met tal van acties. Heb je zelf een idee of doe je liever beroep op die van ons? Wij leren je graag kennen!

Meer info & inschrijven