Lancering campagne 'Allemaal digitaal?!'

Welzijnszorg lanceert campagne “Allemaal digitaal?!” over de impact van digitalisering op het leven mensen in een armoedesituatie. Welzijnszorg wil een samenleving die iedereen betrekt, digitaal actief of niet.

Campagne

Onze wereld digitaliseert razendsnel. Maar niet iedereen is verbonden. De ongelijkheden op het vlak van toegang tot internet en toestellen en tot de mogelijkheid om je digitale vaardigheden aan te scherpen, weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheden in de samenleving. Mensen met een laag inkomen lopen een hoog risico op digitale uitsluiting.
Lees meer over de campagne

Lanceeractie

Tijdens de wekelijkse markt wordt aan voorbijgangers een stuk chocolade aangeboden wanneer zij een QR-code scannen. De QR-code staat symbool voor de vele digitale drempels die mensen in een armoedesituatie ervaren, de chocolade voor sociale rechten, premies, toegang tot dienstverlening en participatie aan de samenleving.

Tijdens de actie worden ook onze postkaarten uitgedeeld. Met die postkaarten vragen we mensen om hun eigen digitale drempels aan Welzijnszorg over te maken. De drempels op deze kaartjes vormen de basis van de gesprekken die Welzijnszorg zal voeren met dienstverleners, bedrijven en overheden over digitale uitsluiting en aanpak van digitale drempels.

Welkom 

We lanceren in verschillende regio’s. De nationale lancering is donderdag 24 november in Sint-Niklaas. Iedereen welkom. 

  • woe 23/11, 8u-12u, Vilvoorde, markt op F. Rooseveltlaan
  • woe 23/11,  14u-16u, Kessel-lo, markt op de Becker-Remyplein
  • do 24/11, 9u-12u, Sint-Niklaas, markt (ter hoogte van de bibliotheek)
  • vrij 25/11, 9u-12u, Hasselt, markt op Kolonel Dusartplein
  • vrij 25/11, Antwerpen markt op Sint-Jansplein (onder voorbehoud)
  • zat 26/11, 10u-13u, Roeselare, inkom ARhus, De Munt 8
lancering camp WZZ