Eindelijk eens quality time voor mezelf

Het Beverbeekhuis is een ontmoetingsplaats midden in een sociale woonwijk van Diest. Frie is een alleenstaande mama van drie kinderen. Omwille van een depressie heeft Frie recht op een invaliditeitsuitkering. Ze is nog steeds herstellende van haar ziekte.

Tegen Sinterklaastijd organiseerde Het Beverbeekhuis i.s.m. KVLV Diest de eerste weggeeftafel voor Sinterklaas. Mama’s en papa’s uit de buurt konden een aantal cadeautjes uitkiezen voor hun “gelovige” kroost. Ook Frie was van de partij, eerst wat aarzelend maar na een babbeltje zeer enthousiast.

Deze activiteiten hebben tot doel om mensen uit kansengroepen uit hun isolement te halen en hen te laten aansluiten bij het bestaande aanbod van verenigingen, diensten en organisaties. Het Beverbeekhuis is hiervoor de ideale plek: laagdrempelig, midden in de wijk, gemoedelijk, …

De volgende activiteit, samen met KVLV, gaat over feestideetjes: hapjes maken, juwelen maken en feestdecoratie. De sfeer is prima, er wordt hard gelachen en het is vooral gemoedelijk en gezellig in Het Beverbeekhuis. Na de verschillende workshops praten we met een aantal mensen nog lang na. Ook Frie is nog niet van plan om naar huis te gaan. Haar vader past op de kinderen omdat Het Beverbeekhuis vlakbij is. Moest er iets mis zijn dan is Frie zo thuis, de drempel van oppaskosten viel op deze manier weg.

Frie vraagt wanneer de volgende activiteit doorgaat. Ze kan zich niet meer herinneren wanneer ze zich de laatste keer zo heeft geamuseerd. Ze kan zich ook niet meer herinneren wanneer ze de laatste keer op pad was zonder kinderen. Frie heeft enorm genoten van , zoals ze het zelf zegt, “de quality time voor zichzelf”.

Meer info en contactgegevens