The Ideas Factory: verrassend, warm en gastvrij

Boerderij De Bereklauw in Herent is een unieke combinatie van jong en oud, bewoners uit alle geledingen van de samenleving vinden er een plekje om te wonen.  

Mensen die een veilige gemeenschap nodig hebben om terug sociale contacten aan te gaan, maar evengoed mensen die aan het werk zijn. Iedereen draagt zijn steentje bij. Ze onderscheidt zich van meer gangbare woonvormen, maar ze zoekt maximaal contact met anderen.

Welzijnszorg ondersteunt om enkele broodnodige kleine renovaties door te voeren, in afwachting van een duurzaam toekomstperspectief. 

Daklozen, vluchtelingen, artiesten, studenten, mensen met psychische problemen, ex-gedetineerden, kinderen, ouderen, idealistische jongeren, andersvaliden, reizigers, andersdenkenden, …

Al deze mensen wonen al jaren samen in een steeds wisselende samenstelling. Sommigen slechts enkele dagen, anderen jarenlang.

Nog anderen komen eventjes op bezoek, een tasje koffie, wat uitleg vragen over DIY-dingen, even een machine lenen, een pak gebruikte kleren brengen, een geboorte aankondigen of een plek zoeken om assen uit te strooien, een feestje meepikken aan het kampvuur, foto's trekken voor een eindwerk, een filmpje opnemen, experimenteren met aquaponics, ... elke dag iets anders.

"Iedereen die iets wil bijdragen aan dit bruisend oord is welkom. Er is geen specifieke begeleiding voorzien voor de 'kwetsbare' mensen. Bewoners dragen zorg voor elkaar. Iedereen wordt gestimuleerd zijn of haar eigen kwaliteiten te ontwikkelen. Het aantal mensen dat we bereiken tellen we niet, maar het zijn er heel veel." 
Gosse, stichter en bezieler

Boerderij De BereklauwBoerderij De Bereklauw

Meer info en contactgegevens