Atelier Solidair


Bouw mee aan de grootste online solidariteitsmuur!

Maak een affiche om jouw solidariteit met mensen in armoede te tonen, en volg de onthulling van onze solidariteitsmuur mee op 30 mei 2020 vanaf 12 uur.

De onthulling vindt live plaats op Facebook en onze homepage.

Atelier Solidair

Bouw mee aan onze virtuele solidariteitsmuur en toon dat ook jij solidair bent met mensen in armoedesituaties!

We hebben jouw affiche nodig om op 30 mei 2020 de grootste online solidariteitsmuur te bouwen. Hoe je deze maakt, vind je hier.

Volg onze sociale mediakanalen en bezoek regelmatig deze pagina voor updates rond het programma.

Medestanders, oude en nieuwe bekenden, sympathisanten nemen jou mee in het verhaal dat we sinds 1950 vertellen: we strijden samen tegen armoede, omdat we geloven dat een rechtvaardige samenleving mogelijk is.

Annulatie Picknick Solidair – Leuven 30/5/2020

Op 30 mei 2020 planden wij Picknick Solidair. Een supertof solidariteitsevenement om te tonen dat we allemaal solidair zijn met mensen in armoedesituaties en kwetsbare groepen. En om te vieren dat we met zoveel vrijwilligers al 50 jaar samen strijden tegen armoede.

We planden een dag vol muziek, animatie, informatie, een podiumprogramma en de uitreiking van de Prijs Armoede Uitsluiten. Blikvanger van de dag zou onze grote solidariteitsmuur in het Stadspark van Leuven worden. Een muur vol solidariteitsaffiches waarmee iedereen toont solidair te zijn met mensen in armoedesituaties.

Vanwege het coronavirus en de solidaire maatregelen die genomen moeten worden, annuleren we deze Picknick Solidair, uit respect voor de zorgverleners en de getroffenen.

Samen solidair tegen armoede, samen tegen corona

In deze coronacrisis dreigen mensen in armoedesituaties geïsoleerd te geraken en essentiële hulp mis te lopen. Onze campagne 2019 ‘Samen solidair tegen armoede’ is relevanter dan ooit.

We willen nu het debat op gang trekken. We willen een stem geven aan mensen die in armoede leven.  We willen hun mogelijkheden en hun kracht in de schijnwerper zetten. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

We rekenen op jou!