Achter de gevels van Genk

Podcast over de wooncrisis

Tekst en verhaal: Avansa Limburg

Avansa Limburg wil mensen helpen om hun verhaal te vertellen. We zoeken bewust mensen die niet altijd de kans krijgen om gehoord te worden.

Omdat we geloven dat iedereen een verhaal te vertellen heeft. We kregen van Welzijnszorg de kans om een podcast te maken van deze verhalen.

Het onderwerk van de podcast is: de wooncrisis in Vlaanderen. Veel mensen wonen te klein, onzeker, ongezond en te duur. Vooral mensen met een beperkt budget ervaren de wooncrisis.

En de hoge huurprijzen dragen extra bij aan armoede. Voorbeelden in het buitenland leren ons dat een goed woonbeleid kan bijdragen aan de strijd tegen armoede. Maar toch blijft de wooncrisis nog te veel ‘onder de radar’. Media en politiek hoor je er weinig over.

De slachtoffers van de wooncrisis hebben nog geen echt ‘gezicht’. Daarom ging Avansa op pad om verhalen te verzamelen van mensen die de wooncrisis aan den lijve ondervinden.

Achter de gevels van Genk - Martine

Wij gaan op pad in Genk voor deze podcast. Martine uit Kolderbos doet gesprekken met gewone en minder gewone Genkenaren. Het onderwerp waar ze mee begint is steeds wonen, maar de verhalen gaan ruimer dan enkel de wooncrisis. We zoeken de sensatie niet op maar gaan voor warme, echte, ontroerende, grappige en inspirerende verhalen.

Podcast?

Een podcast is een audiobestand. Je kan er naar luisteren op je smartphone, tablet of computer. Podcasts worden steeds populairder. Avansa heeft al veel ervaring met ‘storytelling’.

Kijk maar eens op de website onsverhaal.be. Of misschien kwam je al naar de ‘Levende bibliotheek’? Het doel van de podcasts over de wooncrisis is om een nieuw en ruimer publiek te bereiken. We gaan de podcast verspreiden via podcast- platformen, onze website, ons eigen e-zine, …

Meer info en contactgegevens