Startmoment Antwerpen

Na de campagne van 2020 weten we dat het recht op wonen vooral een fictief recht is. Er zijn sociale woningen, maar veel te weinig. Er zijn huursubsidies, maar veel te weinig. Dat gebrek aan goede, betaalbare woningen maakt dat het drummen is op de woonmarkt. Schaarste betekent concurrentie en concurrentie zorgt voor uitsluiting en discriminatie. Daar zoomen we tijdens de campagne van 2021 op in. 

Ontdek de signalen van mensen in armoede, hoe onleefbaar wonen is in de regio en wat je kan doen tijdens onze campagne. We inspireren je met ons campagnemateriaal en stellen onze actiemodellen voor. Je krijgt prikkelende getuigenissen te horen van onze campagneprojecten en de Welzijnsschakels.

Locatie: Vergadercentrum De Stroming, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen

Onthaal vanaf 19u. Start vanaf 19u15.

Tijdens een wervelend podiumprogramma ontdek je hoe je zelf of in groep lokaal aan de slag kan gaan met onze materialen, luister je naar getuigenissen van mensen in armoede over hun woonsituatie en gaan we inhoudelijk dieper in op het campagnethema. Zo neemt prof. Pieter-Paul Verhaeghe (VUB) ons mee in de praktijktests in Antwerpen en Patricia Van Landeghem (CAW Antwerpen) over dak- en thuisloosheid in Antwerpen. We voorzien telkens de mogelijkheid om vragen te stellen. Het grote belang van wonen voor mensen in armoede of precaire situatie zal telkens toegelicht worden door.

​Vervolgens houden we een boeiend panelgesprek met volgende sprekers:

  • Ann Beerlandt (Huurdersbond Antwerpen)
  • Pieter-Paul Verhaeghe (VUB)
  • Tom Van de Vel (Mondiale Werken regio Lier)
  • Patricia Van Landeghem (CAW Antwerpen)

Moderator: Koen Trappeniers (Welzijnszorg vzw)

​Op het einde van de avond voorzien we een receptie, waarop we je graag willen uitnodigen om verder uit te wisselen over deze avond en campagne. 

De online inschrijvingen voor dit moment zijn afgesloten. Ter plaatse inschrijven, is nog mogelijk. 

Heb je nog vragen over dit moment?
Neem dan contact op met Brecht Thijs.
brecht.thijs@welzijnszorg.be - 0478/57.20.94

 

Wonen, een zaak van iedereen
Deze startbijeenkomst maakt deel uit van de Antwerpse Woonweek. Van 10 oktober, Werelddaklozendag, tot 17 oktober, de Werelddag van het Verzet tegen Armoede, pleiten we samen met onze partners voor een beter woonbeleid. Menswaardig wonen is al een grondrecht. Nu nog waarmaken voor iedereen! 

 

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Hou deze goed bij. Deze bevestiging kan gevraagd worden aan het onthaal van de startbijeenkomst.
Kreeg je geen email? Neem dan contact op met lieselot.hemeryck@welzijnszorg.be.

We organiseren dit moment volgens de geldende coronamaatregelen. Bij verstrenging van de coronamaatregelen is het mogelijk dat we de bijeenkomsten moeten afgelasten. We brengen je hiervan tijdig op de hoogte. 

Je kan tot één week voor de bijeenkomst je bestelling doorgeven en die meenemen na de bijeenkomst.
Er is een infopunt voorzien voor eventuele vragen rond de campagne of het materiaal.

 

startmoment Antwerpen