Infosessie Dossier

Tijdens deze digitale infosessies ontdek je meer over de inhoud van de campagne. Zo kan je geïnformeerd de campagneboodschap mee verspreiden. Je krijgt ook de kans om in gesprek te gaan met een woonexpert. Je kan een keuze maken tussen:

  • West-Vlaanderen: Bjorn Thienpont, verantwoordelijke van RSVK Waregem, campagneproject voor West-Vlaanderen en Stefan Goemare, medewerker van Samenlevingsopbouw en gespecialiseerd in energie-armoede en bedenker van het Pappilon-project zullen een beeld schetsen van de woonproblematiek in West-Vlaanderen.
  • Brussel: Bart Van de Ven zal meer licht werpen op de specifieke woonproblemen in Brussel. Hij is coördinator van de Buurtwinkel vzw, ondervoorzitter van de Brusselse Bond Recht op Wonen (BBROW) en voorzitter van het Brussels Platform Armoede (BPA). 
  • Dak –en thuisloosheid: Niek Everts van ’t Vlot in Antwerpen  geeft meer uitleg bij de problemen voor mensen die dak- of thuisloos zijn.
  • Community Land Trust: Geert De Pauw, coördinator van Community Land Trust Brussel geeft uitleg over deze alternatieve woonvorm, die het eigenaarschap bereikbaar maakt voor mensen met een laag inkomen.
  • Zoektocht op de private markt: Heidi Lowie van vereniging waar armen het woord nemen De Sfeer legt uit hoe ze in Genk mensen begeleiden in hun zoektocht naar een woning en zelf een stap verder gaan door overleg te organiseren met de immokantoren.

Start: 20u
Duur: ongeveer 1,5u

De inschrijvingen voor deze infosessie zijn afgesloten. 

Wonen