Startmoment Diksmuide

Onze wereld digitaliseert razendsnel. We doen er allemaal aan mee. Het is oh zo handig. Wat is dan het probleem eigenlijk? Wel of niet digitaal actief zijn, is geen zwart-wit verhaal. Misschien kan je wel met een smartphone werken, maar heb je geen laptop. Of heb je net die bank-applicatie onder de knie en verandert die weer. We hebben allemaal een heel verschillend digitaal profiel. 

Maar de verschillen hebben niet enkel te maken met interesse of zin om iets nieuws te leren. Ze weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheid in onze samenleving. Zo lopen mensen met een laag inkomen een hoog risico op digitale uitsluiting. Het probleem is dat niet iedereen verbonden is. 

Met de nieuwe campagne brengt Welzijnszorg de impact van digitalisering op het leven van mensen in een armoedesituatie onder de aandacht. We willen een samenleving die iedereen betrekt: digitaal actief of niet, we laten niemand achter.

Ontdek waarom we dit jaar campagne voeren en wat jij kan doen tijdens het startmoment in Diksmuide! 

Je ontdekt er wat de signalen van mensen in armoede zijn, wat de impact van digitalisering op het leven van mensen in armoede is en wat je kan doen tijdens onze campagne. We inspireren je met ons campagnemateriaal en stellen onze actiemodellen voor. Je krijgt prikkelende getuigenissen te horen van onze campagneprojecten en de Welzijnsschakels. Met de mensen uit de Welzijnsschakels bespreken we via een postkaartenmethodiek, waar zij nog digitale drempels ervaren.

 

Locatie: CC Kruispunt, Maria Doolaeghestraat 2b, 8600 Diksmuide

Onthaal vanaf 19u. 

Ik schrijf me in

 

Breng jouw mutsjes mee naar het startmoment en ontvang een verrassing! 

 

Startmoment Diksmuide