d'broej Centrum West Molenbeek

Weg uit de vicieuze cirkel van de armoede, jong geleerd is oud gedaan...

In Centrum West VZW ondersteunen we kinderen en jongeren in de stad met weinig of geen toekomstperspectief via een zinvolle vrijetijdsbesteding. Jongeren kunnen hun eigen projecten autonoom gestalte te geven in een veilige omgeving. We organiseren ook trajecten vanuit het ervaringsleren en de positieve psychologie om jongeren naar de arbeidsmarkt toe te leiden. Ieder heeft talent en mag experimenteren. Fouten maken mag. Wij zien obstakels eerder als opportuniteiten.

Sinds het begin van het jaar gaat onze expliciete aandacht naar de grote groep jongeren die op de straat rondhangen. Zij doen letterlijk niets en lijken weinig motivatie te hebben.

Met de steun van Welzijnszorg willen we een laagdrempelig aanbod opzetten om hun vertrouwen te winnen, o.a. uitdagingssporten, laagdrempelige cultuuractiviteiten en individuele trajecten. Een aantal een kan onder onze begeleiding een psychosociaal traject afleggen. Verder zullen we het budget inzetten voor twee projecten van groene economie en een drietal sessies rond gezonde levensstijl, rond de sociale media bij het welzijn van jongeren en rond het toe leiden naar de arbeidsmarkt. Alles gebeurt door de jongeren.

Aanbod

  • presentatie tijdens een activiteit of viering
  • groepsbezoek
d'broej Centrum West Molenbeek