Lesmateriaal Ridder Jordy: vertelplaten [nr 25]

Ook heel wat kleuters leven in armoede. Daarom is er naast de bekende verhalen over Robby en zijn vrienden, ook lesmateriaal over Jordy, het kleine broertje van Robby.

Het staat symbool voor alle kleuters in armoede en laat je een kijkje nemen in het dagelijkse leven van een jongen die opgroeit in een kwetsbaar gezin.Het lesmateriaal is gebouwd rond een verhaal dat aansluit bij de leefwereld van kleuters. In het verhaal maak je ook kennis met Selma en Radko, twee klasgenootjes die op hun manier te maken krijgen met uitsluiting.

Het is belangrijk dat kleuters zich bewust worden van wat armoede betekent en hoe armoede voor uitsluiting kan zorgen. Zo leren ze zich inleven in deze voor velen ongekende wereld. De kleuterschool is een ontzettend belangrijk eerst moment om de cirkel rond armoede te doorbreken. Jij als leerkracht kan het verschil maken!

Met onze campagnes willen we armoede en uitsluiting bespreekbaar maken in de hele basisschool, omdat 1 op 5 kinderen in ons land in armoede leeft.

 

Wil je op de meest efficiënte manier jouw doelstelling bereiken?
Koop dan zeker de vertelplaten en de didactische verwerking samen. Deze materialen zijn complementair.

 

€ 10,00
Categorie
Vertelplaten Jordy