Startweken 2022

Leer meer over onze nieuwe campagne! 

Ontdek waarom we dit jaar campagne voeren en wat jij kan doen. We organiseren verschillende fysieke startmomenten in jouw buurt en hebben een digitaal aanbod.

Onze wereld digitaliseert razendsnel. We doen er allemaal aan mee. Het is oh zo handig. Wat is dan het probleem eigenlijk? Wel of niet digitaal actief zijn, is geen zwart-wit verhaal. Misschien kan je wel met een smartphone werken, maar heb je geen laptop. Of heb je net die bank-applicatie onder de knie en verandert die weer. We hebben allemaal een heel verschillend digitaal profiel.

Maar de verschillen hebben niet enkel te maken met interesse of zin om iets nieuws te leren. Ze weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheid in onze samenleving. Zo lopen mensen met een laag inkomen een hoog risico op digitale uitsluiting. Het probleem is dat niet iedereen verbonden is.

Met de nieuwe campagne brengt Welzijnszorg de impact van digitalisering op het leven van mensen in een armoedesituatie onder de aandacht. We willen een samenleving die iedereen betrekt: digitaal actief of niet, we laten niemand achter.

Digitale infosessies

Tijdens digitale infosessies gaven we verdieping rond bepaalde onderdelen van onze campagne en het campagnemateriaal. We verduidelijkten ons aanbod en inspireerden je met goede voorbeelden. De PowerPointpresentaties van deze sessie kan je downloaden. Ook de opnamen van enkele van de sessies kan je hier opnieuw bekijken.

Inspirerende materialen
Dossier
Lager onderwijs
Nascholing kleuteronderwijs

Op woensdag 19/10/2022 om 14u

Download de presentatie

Meer info: kusum.mertens@welzijnszorg.be

Wat kan ik doen?

Op woensdag 19/10/2022 om 19u30

Download de PowerPoint 

Herbekijk de opname

Meer info: helen.blow@welzijnszorg.be

Nascholing secundair onderwijs

Op maandag 24/10/2022 om 19u

Download de PowerPoint

Meer info: kusum.mertens@welzijnszorg.be

Heb je vragen of opmerkingen over dit aanbod?
Onze regionale medewerkers staan voor je klaar.

Contactinfo