Kleuteronderwijs

Kleuteronderwijs

Nu is er ook een eerste verhaal en lesmateriaal over Jordy, het kleine broertje van Robby dat op de kleuterschool zit.

Jordy staat symbool voor alle kleuters in armoede. Zijn verhaal laat je een kijkje nemen in het dagelijkse leven van een jongen die opgroeit in een kwetsbaar gezin.

Armoede treft één op de vijf jongeren in ons land en sluipt onvermijdelijk ook je klas binnen. Jordy maakt dit bespreekbaar bij de allerjongsten.

Nieuw materiaal Jordy

Wil je op de meest efficiënte manier jouw doelstelling bereiken? Koop dan zeker de vertelplaten en de didactische verwerking samen. Deze materialen zijn complementair.

Vertelplaten 'Ridder Jordy'

Het verhaal 'Ridder Jordy' komt tot leven via 11 mooi geïllustreerde vertelplaten. Aan de ene kant een stukje verhaal dat je kan voorlezen en aan de andere kant de prent die het verhaal tot leven brengt. 

Te koop in de webshop

Handleiding 'Ridder Jordy'

Deze handleiding is een inhoudelijke bundel om de bredere problematiek van kansarmoede  te bespreken en in de kijker te zetten. Aangevuld met leuke methodieken. De vertelplaten die je apart koopt, maken dit hele pakket af. Jij kan als leerkracht het verschil maken, door aan elke kleuter het zelfvertrouwen te geven dat ze verdienen. Dit verhaal en de bijhorende activiteiten zetten je op weg.

Te koop in de webshop

Aan de slag met Jordy

Fijn dat je met je klas aan de slag wil met een complex thema zoals armoede. Het is nodig, want armoede treft één op de vijf jongeren in ons land. Ze sluipt onvermijdelijk ook je klas binnen.

Samen Tegen Armoede wil armoede en uitsluiting bespreekbaar maken in de hele basisschool. Voor kinderen van de lagere school zijn er al jaren de bekende verhalen met bijhorend lesmateriaal over Robby en zijn vrienden. Maar nu is er ook een eerste verhaal en lesmateriaal over Jordy, het kleine broertje van Robby dat op de kleuterschool zit.

Lees meer over Jordy

In samenwerking met Odisee

Jordy en zijn materiaal is er gekomen door een goede samenwerking met Odisee Hogeschool. Met speciale dank aan Marlies Algoet en Ruth Van Wichelen.

Meer info over Odisee

Zit je met concrete vragen
of weet je niet waar te beginnen?

Onze verantwoordelijke Onderwijsmaterialen - Kusum Mertens -  is er voor je! 

Contacteer Kusum