Startmoment Oost-Vlaanderen

Met het verkiezingsjaar in aantocht zijn we met Welzijnszorg actiever dan ooit. Want armoede is een realiteit die veel te veel mensen elke dag moeten doorstaan. Ze heeft een negatief effect op je gezondheid, op je onderwijskansen, en op de kans die je maakt op een goede woning. Mensen in armoede leven zelfs minder lang. Armoede zorgt voor sociale uitsluiting en duwt je in een maatschappelijk isolement. Belangrijk: armoede is niet je eigen schuld. Ze is het gevolg van structurele problemen die diep geworteld zijn in onze samenleving. Deze campagne komt net voor het jaar van de federale, gewestelijke en gemeentelijke verkiezingen. Nu is hét moment om armoedebestrijding zo hoog mogelijk op de agenda te krijgen.

Laat samen met ons je stem horen: voor structurele armoedebestrijding en investeringen in sociale zekerheid, diensten en mensen. 

Welkom op het startmoment in Gent! Ontdek waarom we dit jaar campagne voeren en op welke manier jij jouw schouders onder de campagne van Welzijnszorg kan zetten.

Locatie

Theaterzaal Ledeberg, Ledebergplein 30, 9050 Ledeberg

Programma

  • 19u: Onthaal en infomarkt
  • 19u30: Podiumprogramma (plenair gedeelte)
  • 20u30: Keuzesessies

Luister naar de verhalen van campagneprojecten en lokale helden, ontdek hoe jij de campagne kan versterken op lokaal niveau en ontmoet andere Welzijnszorgvrijwilligers. Het ideaal moment om energie te tanken om er tijdens de campagneperiode er opnieuw tegen aan te gaan.

Je kan kiezen uit de volgende keuzesessies: 

Hoe bied je een tegenstem?

In de huidige context overheerst het principe “eigen schuld, dikke bult”. De roep naar solidariteit is soms ver te zoeken. Op welke manier kan je als actievoerder van Welzijnszorg hier een tegenstem  bieden? Wat is het antwoord van Welzijnszorg en hoe kan je dat mee verspreiden de komende campagne? 

Welzijnsschakels aan de slag met de campagne

Ook Welzijnsschakels zet de schouders onder de campagne. Hoe ga je het gesprek aan in je lokale Welzijnsschakels over de campagne? En hoe kan je zelf een actie opzetten? Ontdek het in deze keuzesessie! 

Lokale Helden 

Ontmoet onze lokale helden. Hoe maken zij het verschil op het terrein? Ontmoet de Vrolijke Kring uit Ronse die hun theaterproject uit de doeken doen! 

Doe mee, verander mee. We zien je daar!

Deelnemen is gratis maar we hebben graag dat je vooraf inschrijft. 

Schrijf je in

werk - industrieel strijken