Startmoment Mechelen

Na  de  campagne  van 2020  weten we dat het recht op wonen vooral een fictief recht is.  Er zijn sociale woningen, maar veel te weinig. Er zijn huursubsidies, maar veel te weinig. Dat gebrek aan goede, betaalbare woningen maakt dat het drummen is op de woonmarkt. Schaarste betekent  concurrentie en concurrentie zorgt voor uitsluiting en discriminatie. Daar zoomen we tijdens de campagne van 2021 op in. 

Ontdek de signalen van mensen in armoede, hoe onleefbaar wonen is in de regio en wat je kan doen tijdens onze campagne. We inspireren je met ons campagnemateriaal en stellen onze actiemodellen voor. Je krijgt prikkelende getuigenissen te horen van onze campagneprojecten en de Welzijnsschakels.

Locatie: Diocesaan Pastoraal Centrum, Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen.
Wegbeschrijving: Contact - Diocesaan Pastoraal Centrum (dpcm.be)

Programma:

 • 18u30 - 19u: Onthaal
  Aanmelden, beeldprojectie, campagnematerialen ontdekken, interactieve stand.
 • 19u - 20u30: Plenum
  Krachtige mensen in armoedesituaties, boeiende campagneprojecten & enthousiaste actievoerders aan het woord!
  Met wat geluk ook de campagnereportage in primeur en een fijn muzikaal intermezzo. 
 • 20u30 - 21u30: Keuzesessies
  • Sessie 1: Ga in gesprek met een lokale held die volop gaat voor solidariteit met mensen uit een etnisch-culturele minderheid. Vanwaar komt die keuze, welke (woon)signalen geven deze mensen en tot welke acties leidt dat? 
  • Sessie 2: Ervaar hoe discriminatie & privileges hand in hand gaan. Na deze ‘privilege walk’ (met profielkaartjes) is er ruim de tijd voor een nabespreking. 
  • Sessie 3 : Ontdek onze inspirerende campagnematerialen. Een voorstelling van ons uitgebreid gamma aan methodieken voor bezinning en inhoud voor vieringen om stil te staan bij dit campagnethema. 

Inschrijven is gratis, maar verplicht.

Ik schrijf me in

Heb je nog vragen over dit moment?
Neem dan contact op met Sylvie Vanderhoydonck. 
sylvie.vanderhoydonck@welzijnszorg.be - 0472/87.37.17

 

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Hou deze goed bij. Deze bevestiging kan gevraagd worden aan het onthaal van de startbijeenkomst.
Kreeg je geen email? Neem dan contact op met lieselot.hemeryck@welzijnszorg.be.

We organiseren dit moment volgens de geldende coronamaatregelen. Bij verstrenging van de coronamaatregelen is het mogelijk dat we de bijeenkomsten moeten afgelasten. We brengen je hiervan tijdig op de hoogte. 

Je kan tot één week voor de bijeenkomst je bestelling doorgeven en die meenemen na de bijeenkomst.
Er is een infopunt voorzien voor eventuele vragen rond de campagne of het materiaal.


 

Startmoment Mechelen