Startmoment Mechelen

Onze wereld digitaliseert razendsnel. We doen er allemaal aan mee. Het is oh zo handig. Wat is dan het probleem eigenlijk? Wel of niet digitaal actief zijn, is geen zwart-wit verhaal. Misschien kan je wel met een smartphone werken, maar heb je geen laptop. Of heb je net die bank-applicatie onder de knie en verandert die weer. We hebben allemaal een heel verschillend digitaal profiel. 

Maar de verschillen hebben niet enkel te maken met interesse of zin om iets nieuws te leren. Ze weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheid in onze samenleving. Zo lopen mensen met een laag inkomen een hoog risico op digitale uitsluiting. Het probleem is dat niet iedereen verbonden is. 

Met de nieuwe campagne brengt Welzijnszorg de impact van digitalisering op het leven van mensen in een armoedesituatie onder de aandacht. We willen een samenleving die iedereen betrekt: digitaal actief of niet, we laten niemand achter.

Ontdek waarom we dit jaar campagne voeren en wat jij kan doen tijdens het startmoment in Mechelen! 

Programma: 

  • 18u30: Onthaal & infomarkt
  • 19u15: Plenum
  • 20u30: Keuzesessies
    • Inspiratie: Jan Denil (OKRA) stelt de inspirerende materialen voor die tijdens de campagne gebruikt kunnen worden. Een fijne, luchtige workshop die je zal motiveren en prikkelen. 
    • Verhalen over kracht en kwetsbaarheid: Sociaal-artistiek theatermaker Pier De Kock ging samen met de Welzijnsschakel van Puurs aan het werk. Er werden acht video-verhalen gemaakt van mensen die in armoede leven. Het resultaat, maar zeker ook het proces dat ze samen gelopen hebben, mag er zijn. Ze komen dit project toelichten in een luxe-uitvoering: je krijgt niet alleen enkele films te zien, we voorzien ook context, analyse en een nabespreking met maker en hoofdrolspelers!
    • Aan de slag in je organisatie rond e-inclusie: Blenders vzw komt een introductie geven over hoe je binnen je organisatie aan de slag kan rond digitale inclusie. Ze gaan kort in op de verschillende facetten waar je als organisatie op moet letten. Als je na de workshop helemaal enthousiast bent om binnen je organisatie iets te gaan doen, kan je meteen met Blenders bespreken hoe het verder moet!
  • 21u30: Receptie

Locatie: Diocesaan Pastoraal Centrum, F. de Merodestraat 18, Mechelen.

Ik schrijf me in

 

Breng jouw mutsjes mee naar het startmoment en ontvang een verrassing!

Startmoment Mechelen