Startmoment Malle

Na  de  campagne van 2020 weten we dat het recht op wonen vooral een fictief recht is.  Er zijn sociale woningen, maar veel te weinig. Er zijn huursubsidies, maar veel te weinig. Dat gebrek aan goede, betaalbare woningen maakt dat het drummen is op de woonmarkt. Schaarste betekent  concurrentie en concurrentie zorgt voor uitsluiting en discriminatie. Daar zoomen we tijdens de campagne van 2021 op in. 

Ontdek de signalen van mensen in armoede, hoe onleefbaar wonen is in de regio en wat je kan doen tijdens onze campagne. We inspireren je met ons campagnemateriaal en stellen onze actiemodellen voor. Je krijgt prikkelende getuigenissen te horen van onze campagneprojecten en de Welzijnsschakels.

Locatie: Provinciaal vormingscentrum, Smekenstraat 61, 2390 Malle

Onthaal vanaf 19u. 

Na een wervelend podiumprogramma kan je kiezen tussen twee keuzesessies, waarin we dieper ingaan op de campagnemogelijkheden. Ter plekke kan je kiezen welke sessie je graag wil volgen.

  • Keuzesessie 1: Aan de slag met de campagne!
    ​​​​​​In deze sessie ligt de focus op de actiemodellen en materialen, waardoor je goed voorbereidt richting de campagne kan gaan! Hoe ontvang ik een promopakket voor mijn Soep op de stoep-actie? Waarvoor kan ik beroep doen op mijn regiomedewerker? En mag ik ook fietsen tijdens de Zet je benen in-actie? Je kan ook in gesprek gaan met andere vrijwilligers.
  • Keuzesessie 2: Bezinnend materiaal
    In deze sessie legt Rita Boeren de nadruk op het bezinnend materiaal. Welke symbolen worden er aangereikt in de liturgiemap? Zijn er inspirerende teksten en foto’s om te gebruiken als opener? Zijn er materialen die ik kan downloaden? Deel gerust ook jouw eigen tip of ervaring!

De online inschrijvingen voor dit moment zijn afgesloten. Ter plaatse inschrijven, is nog mogelijk. 

Heb je nog vragen over dit moment?
Neem dan contact op met Brecht Thijs.
brecht.thijs@welzijnszorg.be - 0478/57.20.94

 

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Hou deze goed bij. Deze bevestiging kan gevraagd worden aan het onthaal van de startbijeenkomst.
Kreeg je geen email? Neem dan contact op met lieselot.hemeryck@welzijnszorg.be.

We organiseren dit moment volgens de geldende coronamaatregelen. Bij verstrenging van de coronamaatregelen is het mogelijk dat we de bijeenkomsten moeten afgelasten. We brengen je hiervan tijdig op de hoogte. 

Je kan tot één week voor de bijeenkomst je bestelling doorgeven en die meenemen na de bijeenkomst.
Er is een infopunt voorzien voor eventuele vragen rond de campagne of het materiaal.

 

Startmoment Malle