Startmoment Lichtervelde

Welzijnszorg viert haar 50ste verjaardag. Daarom vieren we feest onder protest!
Want na 50 jaar armoedebestrijding hebben we nog steeds veel werk voor de boeg.

Het is een grondrecht om te kunnen leven in menselijke waardigheid. Een recht dat geldt voor iedereen, zonder onderscheid. Om dat recht waar te maken, is er solidariteit nodig.  De solidariteit die de overheid organiseert via belastingen en sociale zekerheid.  Maar ook  de solidariteit tussen mensen onderling. Om onze grote droom waar te maken, een samenleving zonder armoede, hebben we iedereen en alle vormen van solidariteit nodig. Met deze solidariteitscampagne willen we alles wat er al gebeurt erkennen, in de kijker zetten én versterken.

18u30 – 20u45: Solidariteitsfestival

Kom ontdekken wat solidariteit allemaal kan betekenen.  Ons solidariteitsfestival biedt op een interactieve manier informatie en animatie. In een feestelijk decor maak je kennis met de verschillende campagnepartners en campagneprojecten. Je krijgt tips om zelf aan de slag te gaan en kan campagnematerialen inkijken en bestellen.

Wie wil kan tijdens het festival deelnemen aan korte of lange keuzesessies.  Zin in een inhoudelijke verdieping, een uitwisseling, een  inspirerend gesprek of een enthousiasmerende voorstelling? Jij kiest!

Een overzicht van de sessies volgt begin september. Je kan je programma ter plekke samenstellen.

20u50 – 21u30: Slotspektakel

Hoe ervaren mensen solidariteit? Wat kunnen we doen om solidariteit te versterken? We motiveren je om samen met ons tegen armoede te strijden. Samen maken we het verschil!

21u30 – 22u: Receptie

We sluiten de avond af bij een glaasje. Tijdens de receptie kan je bij onze medewerkers terecht met jouw vragen.

Praktisch

 • Deelname is gratis.
 • Om wachtrijen te vermijden, graag vooraf hier inschrijven. 
   
 • Materialen vooraf bekijken en bestellen kan via de webshop.
 • Wil je een grote bestelling van campagnematerialen meenemen op het startmoment? Speel op zeker en geef je bestelling door 1 week voor het startmoment. We zetten het klaar voor jou. Ter plaatste bestellen en meenemen kan zolang de voorraad strekt. 
 • Je kan ook kiezen voor een gratis (thuis)levering.
   
 • Woensdag 2 oktober 2019 vanaf 18u30
  OC De Schouw, Tweelindenstraat, 8810 Lichtervelde

Meer info?

Neem contact op met je regionale dienst.

Liever een ander startmoment?

Het overzicht van alle startmomenten vind je hier. 

Startmoment Lichtervelde