Startmoment Gent

Onze wereld digitaliseert razendsnel. We doen er allemaal aan mee. Het is oh zo handig. Wat is dan het probleem eigenlijk? Wel of niet digitaal actief zijn, is geen zwart-wit verhaal. Misschien kan je wel met een smartphone werken, maar heb je geen laptop. Of heb je net die bank-applicatie onder de knie en verandert die weer. We hebben allemaal een heel verschillend digitaal profiel. 

Maar de verschillen hebben niet enkel te maken met interesse of zin om iets nieuws te leren. Ze weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheid in onze samenleving. Zo lopen mensen met een laag inkomen een hoog risico op digitale uitsluiting. Het probleem is dat niet iedereen verbonden is. 

Met de nieuwe campagne brengt Welzijnszorg de impact van digitalisering op het leven van mensen in een armoedesituatie onder de aandacht. We willen een samenleving die iedereen betrekt: digitaal actief of niet, we laten niemand achter.

Ontdek waarom we dit jaar campagne voeren en wat jij kan doen tijdens het startmoment in Gent! 

Programma: 

  • 19u: onthaal en infomarkt
  • 19u30: podiumprogramma
  • 20u30: keuzesessies
    • Beluister de verhalen van de campagneprojecten
    • Aan de slag met de praatplaatmethodiek
    • Lokaal politiserend aan de slag 

Locatie: Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent

Centrum Seleskest ligt in de Lage Emissie Zone (LEZ) van Gent. Meer info over LEZ en welke auto's zijn toegelaten, vind je op de website van Stad Gent. Als je voertuig niet binnen mag en je wil niet betalen voor een toelating, kan je parkeren langs de R40.

De online inschrijvingen voor dit moment zijn afgesloten. Ter plekke inschrijven, is mogelijk. 

 

Breng jouw mutsjes mee naar het startmoment en ontvang een verrassing! 

 

Startmoment Gent