Startmoment Brussel

Onze wereld digitaliseert razendsnel. We doen er allemaal aan mee. Het is oh zo handig. Wat is dan het probleem eigenlijk? Wel of niet digitaal actief zijn, is geen zwart-wit verhaal. Misschien kan je wel met een smartphone werken, maar heb je geen laptop. Of heb je net die bank-applicatie onder de knie en verandert die weer. We hebben allemaal een heel verschillend digitaal profiel. 

Maar de verschillen hebben niet enkel te maken met interesse of zin om iets nieuws te leren. Ze weerspiegelen ook de bestaande ongelijkheid in onze samenleving. Zo lopen mensen met een laag inkomen een hoog risico op digitale uitsluiting. Het probleem is dat niet iedereen verbonden is. 

Met de nieuwe campagne brengt Welzijnszorg de impact van digitalisering op het leven van mensen in een armoedesituatie onder de aandacht. We willen een samenleving die iedereen betrekt: digitaal actief of niet, we laten niemand achter.

Ontdek waarom we dit jaar campagne voeren en wat jij kan doen tijdens het startmoment in Brussel! 

 

Locatie: Brussels Ouderenplatform, Zaterdagplein 6, 1000 Brussel

Programma: 

 1. Onthaal en infomarkt vanaf 13u30 met materialen om jezelf te vormen en campagne te voeren…
 2. Voorstelling van de campagne met getuigenissen, ons plan van aanpak en onze politieke eisen om 14u.
 3. Keuzesessies:
  • Brusselse Helden: twee armoede-organisaties vertellen hoe zij mensen helpen om een weg uit het digitale doolhof te vinden.
   • Ado Icarus uit Neder-Over-Heembeek: via een buddysysteem willen Conny en haar vrijwilligers de digitale uitsluiting verminderen en de sociale cohesie bevorderen.
   • In Anderlecht vormde Alhambra samen met Cosmos ongewone duo’s: jongeren ondersteunen senioren. Zo scherpen zowel de jongeren als de ouderen hun digitale vaardigheden aan, leren ze elkaar begrijpen én wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld bij de jongeren.
  • Politiserend werken in een Brusselse context: Delphine De Riemaecker, van De Schakel in Schaarbeek, neemt ons mee in het Brusselse plan van armoede-organisaties en de knelpunten waarrond we zullen actievoeren.
  • De Welzijnszorgpostkaartenmethodiek en de 3-voudige stappen van deze campagne.

4.    Receptie

 

De online inschrijvingen voor dit moment zijn afgesloten. Ter plaatse inschrijven, is nog mogelijk. 

 

Breng jouw mutsjes mee naar het startmoment en ontvang een verrassing!

Startmoment Brussel