Startbijeenkomst voor Welzijnsschakels en armoedebestrijders - Leuven

Mensen met en zonder armoede-ervaring zijn meer dan welkom om de krachten te bundelen tegen het onrecht dat armoede is! We maken kennis met de nieuwe campagne van Welzijnszorg. Hoe onbetaalbaar is wonen (in onze regio)? Welke gevolgen heeft dat voor mensen in armoedesituaties? Wat kunnen we doen (met onze vereniging & in deze verwarrende tijden)? Samen tegen armoede! Samen tegen onbetaalbaar wonen!

We wisselen beeldmateriaal af met goede voorbeelden uit de praktijk. Lennert Maes brengt live liedjes uit onze cd S.O.L.I.D.A.I.R.

Nadien kan je nog een sessie op maat volgen. 

Heb je nog mutsjes voor onze Goedgemutste Breicampagne? Breng ze zeker mee!

Locatie: Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven
Wegbeschrijving: https://www.vlaamsbrabant.be/nl/over-de-provincie/provinciehuis/bereikbaarheid-en-routebeschrijving-provinciehuis

Programma:

 • 18u45 - 19u15: Onthaal
  Door de coronamaatregelen is het onmogelijk om een infomarkt of winkel te organiseren. Tijdens het onthaal kan je het infopunt bezoeken of je bestelling afhalen. We bieden ook animatie via het scherm in de plenumzaal. 
 • 19u15 - 20u30: Plenum
 • 20u30 - 21u30: Infosessie

Infosessies:  

 1. Dromen na corona
  Corona heeft ons letterlijk doen stilstaan. Een goed huis werd nog belangrijker. Misschien heeft het ons doen dromen over een andere toekomst? Hier willen Bart en Daisy – beide erg geraakt door het onrecht dat armoede is - in deze infosessie samen met jullie bij stilstaan.
 2. Je werking heropstarten na corona
  Je welzijnsschakel heropstarten na de coronacrisis? Waar moet je op letten? Wat kan en wat kan niet? Wat zijn de regels nu precies en hoe stel je een draaiboek op voor een veilige werking van je groep? Je komt het allemaal te weten in deze infosessie gegeven door Bram, educatief medewerker van Welzijnsschakels vzw.
 3. Vrijwilligers werven
  Op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Deze infosessie geeft je tips en helpt je op weg om met je groep de juiste stappen te zetten naar nieuwe vrijwilligers. Een wervingsplan steunt je zoektocht en helpt je groep gericht te zoeken naar nieuwe vrijwilligers. Met behulp van deze infosessie, gegeven door Lieselot (stafmedewerker Beweging van Welzijnszorg vzw) vinden jullie de juiste persoon voor de juiste job!

Deze bijeenkomst is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk. 

Heb je nog vragen over dit moment?
Neem dan contact op met Sylvie Vanderhoydonck. 
sylvie.vanderhoydonck@welzijnszorg.be
0472/87.37.17

 

Na inschrijving krijg je een bevestigingsmail. Hou deze goed bij. Deze bevestiging kan gevraagd worden aan het onthaal van de startbijeenkomst. Ontving je geen email? Neem dan contact op met lieselot.hemeryck@welzijnszorg.be.

We doen het nodige om deze bijeenkomst zo veilig mogelijk te laten verlopen. Door de huidige coronamaatregelen kunnen we daarom geen infomarkt, winkel of receptie organiseren. Je kan tot één week voor de bijeenkomst je bestelling doorgeven en die meenemen na de bijeenkomst. Er is een infopunt voor eventuele vragen rond de campagne of het materiaal. We voorzien geen eten of drinken. Breng dit indien nodig zelf mee. 

wonen