Akindo vzw Lommel

Akindo organiseert kwaliteitsvolle en laagdrempelige vakantiekampen in een rustige maar tegelijkertijd stimulerende omgeving, middenin het domein van het vakantiehuis Akindo vzw. De vakantiekampen zijn specifiek gericht op kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus in Vlaanderen en Brussel om hen op een spelende manier een zorgeloze groepsvakantie te laten beleven.

Aanbod

  • zijn beschikbaar voor een presentatie of getuigenis tijdens een activiteit
  • Akindospel: bordspel van Akindo
  • de 10 geboden van Akindo: aan de hand van 10 geboden geven wij onze vrijwilligers weer hoe wij met onze kinderen omgaan. Deze geboden zijn opgesteld door de ogen van het kind. Het eerste is bijvoorbeeld “Bovenal zie mij graag”
  • verhalenbundel deelneemsters project Weerstralen (enkele deelneemsters van het Weerstralen over de jaren heen,vertellen hun persoonlijk verhaal. Hoe ze bij Akindo gekomen zijn, hoe ze de drempel overwonnen hebben om mee te doen met het project, wat het project voor hen betekend heeft, etc.
  • de stem (het oor): vrijwilligers die persoonlijke vakantieverhalen vertellen (vakantieverhalen van de doelgroeproep): twee vrijwilligers van Akindo zijn door Vakantie voor Allen (Toerisme Vlaanderen) verkozen tot "Stem" en "Oor". Hun taak is om te gaan luisteren naar verhalen van de doelgroep mbt vakantiebelevingen (bijhorende drempels, ervaringen, verrijkingen, etc.), maar als stem delen zij hun eigen ervaring en belevingen ook met anderen
  • scholen, parochies en groepen kunnen een groepsbezoek brengen bij de organisatie
Akindo